fbpx

Vlast nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos sa Trga Krajine u Banjaluci!

2vlast

Gradska uprava Grada Banjaluka danas nije izdala dozvolu BN TV za direktan prenos skupa PRAVDA ZA DAVIDA koji je planiran uživo da se emituje u petak sa Trga Krajine. Odobrenje BN televiziji za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine nije izdato bez i to ikakvog objašnjenja.

RTV BN je i sada, kao i prethodna dva puta, uredno podnijela zahtjev i uplatila taksu za zauzimanje javne površine na Trgu Krajine, na kojoj je planirano postavljanje reportažnih kola za direktan prenos sutrašnjeg protesta "Pravde za Davida" od 18.00 časova. 

2vlast 1

Trg Krajine je tog dana, navodno u potpunosti, zakupljen od strane Saveza nezavisnih socijaldemokrata, što je poslužilo Gradskoj upravi Banjaluka kao izgovor da ne izda odobrenje za zauzimanje javne provršine RTV BN.

2vlast 3

Ovakav odnos Gradske uprave Banjaluka prema medijima smatramo direktnim udarom na slobodu medija i njihov nezavisan i nesmetan rad, posebno kada je riječ o izvještavanju sa skupa "Pravde za Davida", za koji postoji ogromno interesovanje javnosti.

Takođe, Gradska uprava ovim pokazuje da slijepo provodi naloge iz vrha SNSD, umjesto da vodi računa o interesima građana Banjaluke. 

BN TV