fbpx

Uljanikovi kupci otkazali ugovore za četiri broda

4uljanik

ZAGREB - Uljanikovi kupci otkazali su s 1. septembrom ugovore za ukupno četiri nove gradnje brodova, izvijestio je Uljanik u ponedjeljak putem Zagrebačke berze.

Zbog nemogućnosti Uljanika da isporuči brod prema odredbama iz ugovora sklopljenog s kompanijom Automarine Transport sa Kajmanskih ostrva o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona, kupac je 1. septembra jednostrano raskinuo ugovor, te on više nije obavezujući za ugovorne strane, navodi se u obavještenju na berzi.

Automarine Transport raskinuo je istog dana i ugovor o gradnji broda za prevoz automobila i kamiona identičnih tehničkih karakteristika, na kojem su aktivnosti na zahtjev kupca već ranije obustavljene, prenosi portal Seebiz.

Kompanija Siem Shipping jednostrano je raskinula ugovore o gradnji za brodove za prevoz automobila i kamiona, na kojima su sve aktivnosti ranije obustavljene na zahtev kupca, pa fizička proizvodnja brodova nije ni zapocela.

Obe kompanije, Automarine Transport i Siem Shipping dio su grupacije SIEM, čije je sjedište u DŽordž Taunu, na Kajmanskim ostrvima.

(Tanjug)