fbpx

Stevanović: "Oni su sve pokrali u Alumini a ja sam sada kriminalac"!

2stevanovic

Gradonačenik Zvornika Zoran Stevanović optužio je upravu Alumine, posebno Milorada Motiku i Rajka Dukića da zloupotrebljavaju i uništavaju to preduzeće, grad Zvornik i cijelu regiju. Gostujući na lokalnom radiju Osvit, Stevanović je kazao da mora doći dan kada će se poštovati zakoni i sudske odluke, jer bez toga, kako je naveo, ovdje nema budućnosti

Odbacujući optužbe da stoji iza nekih sudskih odluka kojima se uvodi navodno blokada tog preduzeća, Stevanović je žestoko uzvratio, optuživši upravu tog preduzeća da uništavaju ne samo Aluminu, nego i grad Zvornik i cijelu regiju.

"Alumina njima samo služi da uzimaju pare... Pozivam inspektore, koji tamo dolaze, da provjere poslovanje fabrike u posljednje dvije godine, jer sam siguran da je nanesena šteta tom preduzeću od oko 30 miliona KM", kazao je Stevanović, navodeći da se ne domaćinski poluje u fabrici.

Tvrdi da uprava svjesno manipuliše radnicima koji rade za male plate, dok, kako kaže, šefovi imaju puno veće.

Za sukob interesa optužio je Rajka Dukića, vlasnika Boksita, čije preduzeće isporučuje Alumini rudu, kako tvržr, sumnjivog kvaliteta. 

"Dukić sjedi u upravi Alumine, a njegovo preduzeće toj fabrici isporučuje rudu. Zar to nije veliki sukob interesa", konstatovao je Stevanović, ističući ljutito da "takvim više treba reći jednom - dosta je".

On je rekao da Alumini treba rješenje, a ne dizanje tenzija. 

"Pozovimo zajedno vladu Republike Srpske koja je i najveći povjerilac u tom preduzeću da razgovara sa Pavgorodom kako bi se iznašlo rješenje.

"Bolje je tražiti kompromis i rješenje nego da imamo vječitu parnicu", kazao je Stevanović, 

On je pozvao radnike da ne dozvole da budu izmanipulisani i da se ne odazivaju na proteste koje organizuje uprava preduzeća kako bi zaštitila, kako kaže, svoje fotelje i nastavila da pljačka i uništava Aluminu i Zvornik.

(BN TV)