fbpx

Šta su nadležni radili do sada?

765 430 130c6ac691c48bdc07d7898fba46a118

Tužilaštvo radi rekonstrukciju u kući koja je navodno opljačkana. Gotovo dva mjeseca nakon pljačke.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od jutros su u velikom broju bili u ulici Velibora Janjetovića Janje u banjalučkom naselju Lauš pred kućom koju je, prema prvim tvrdnjama policije, opljačkao David Dragičević u noći kada je nestao.

Te tvrdnje pobijaju roditelji i prijatelji Davida Dragičevića koji ukazuju da je na snimcima nadzornih kamera jasno da David nije lice koje ulazi u kuću.

Kameri BN-a nije bilo dozvoljeno da snimi akciju policije a BN je od slučajnih prolaznika dobila kratak snimak u kojem se vidi nekoliko policajaca ispred pomenute kuće.

Iz Policijske uprave Banjaluka su nas obavijestili da su pitanja koja smo im u vezi sa akcijom postavili proslijedili Ministarstvu. Odgovor nije stigao. Pitanja smo poslali i Okružnom tužilaštvu Banjaluka. Stigao je kratak odgovor.

"Tužilaštvo u skladu sa članom 158 Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, danas provodi radnju rekonstrukcije događaja."

U medjuveremnu je ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da će biti pokrenuta istraga zbog toga što nisu blagovremeno preduzete radnje u vezi sa prijavom da je u spornoj kući izvršena pljačka. Zanimljivo ovo saopštenje dolazi nakon što su se u javnosti pojavile informacije da kuća na Laušu i nije bila predmet pljačke.

Prvi put se o slučaju David Dragičević oglasila predsjednica Vlade Željka Cvijanović. Roditelji i javnost imaju pravo na istinu kaže premijerka a do sada se nije oglašavala jer ne želi da bude pogrešno shvaćena. Očekuje od institucija da rade svoj posao.

Predsjednik Odbora Narodne skupštine za bezbjednost Milanko Mihajilica tvrdi da je posebna sjednica morala doći mnogo ranije jer je zabrinutost gradjana velika i opravdana.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica kaže da na posebnoj sjednici za Davida očekuje prisustvo prije svega ministra unutrašnjih poslova i predsjednice Vlade.

Posebna sjednica Pravda za Davida biće održana 10 maja u Narodnoj skupštini.

(BN TV)