fbpx

Slovencima i dalje potrebni radnici iz BiH

Vozaci kamiona deblokirali prijelaz Bajakovo otvoren izlaz za sav promet kamioni iz Srbije u Hrvatsku voze preko BiH 696x452

Slovenački poslodavci i dalje imaju potrebu za radnicima iz BiH, a to potvrđuju i novi oglasi za zapošljavanje koje gotovo svakodnevno objavljuje Agencija za rad i zapošljavanje BiH, u okviru sporazuma o saradnji sa Slovenijom.

Prema najnovijim oglasima, tri slovenačka poslodavca traže sedam radnika, a šansu da dođu do posla imaju nezaposleni kuvari, vozači i monteri.

Kako je navedeno u jednom od konkursa, firma “Cleangrad” iz slovenačke opštine Ljutomer traži pet montera metalnih konstrukcija. Oni će imati priliku da rade 12 mjeseci za platu od 900 evra i obezbijeđen smještaj. Slovenački poslodavac od budućih radnika traži da imaju završenu osnovnu školu ili trogodišnju srednju školu.

Posao građanima BiH nudi i gostionica u Cerknici, koja traga za kuvarom. Zainteresovani treba da posjeduju srednju stručnu školu iz oblasti kulinarstva, te godinu radnog iskustva, a onaj ko dobije posao primaće 900 evra mjesečno.

Priliku za posao imaju i nezaposleni vozači. Autoprevoznik iz Kopra traži vozača teretnog vozila koji posjeduje vozačku dozvolu sa kategorijama B, C i CE, te radnim iskustvom od pet godina. Smještaj je obezbijeđen, a mjesečna plata iznosi 950 evra.

BiH sa Slovenijom ima sporazum o zapošljavanju radnika svih profila koji je na snazi od 2013. godine i od tada do 30. aprila ove godine u Sloveniju je otišlo 24 216 građana.

Posao kod slovenačkih privrednika posredstvom agencije samo lani su dobila 9 923 radnika iz BiH.

SrpskaCafe