fbpx

SDS: Čega se to uplašio Lukač?!

765 430 318dffb7d69fe4d485f3694b3778a630

Srpska demokratska stranka odbacuje sve navode ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koji u otvorenom pismu tvrdi da je Anketni odbor zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine Republike Srpske da sprovede istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića, saopštila je Srpska demokratska stranka.

”Odgovorno tvrdimo da Anketni odbor nije zloupotrijebio dato mu povjerenje, ali je to učinio ministar Lukač koji je izigrao povjerenje svih onih koji su vjerovali da može pošteno i nepristrasno da radi svoj posao, onako kako mu nalaže zakletva koju je položio pred Narodnom skupštinom. Toga je, očito, svjestan i sam ministar koga nervoza povodom smrti Davida Dragičevića ne popušta, te je danas nervozniji nego dan ranije pred Anketnim odborom kada se ponašao kao da isljeđuje uhapšene, umjesto da odgovara na pitanja.

Zbog čega Lukaču nije smetalo Radovanovićevo prisustvo u Anketnom odboru kada su na pitanja odgovarali svi do sada ispitani u slučaju Dragičević, a zasmetalo mu je kada je on na tom istom mjestu trebalo da položi račune? Zar je u cijelom ovom slučaju punom kontroverzi i tajni najveći problem postao jedan član Anketnog odbora sa kojim Lukač ima lični problem?

Sramno je da ministar unutrašnjih poslova za nekoga kaže da je psihički bolesnik, ali je Lukaču, izgleda, lakše da glumi priučenog psihijatra nego da se drži svojih ustavnih prava i obaveza. Ukoliko nema odgovora na postavljena mu pitanja, pozivamo Lukača da prestane da vrijeđa i omalovažava sve one koji se sa njim ne slažu”, navodi se u saopštenju.

Srpska demokratska stranka poziva ministra Lukača da radi svoj posao i da, osim slučaja Dragičević, hitno rasvijetli brojna krivična djela koja su se u posljednje vrijeme desila u Banjaluci i koja prijete da ovaj grad pretvore u opasno mjesto za život.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u otvorenom pismu poručio da je Anketni odbor, na čelu da Borislavom Borenovićem i podrškom SDS-a, zloupotrijebio povjerenje Narodne skupštine da sprovede istragu u vezi sa smrću pokojnog Davida Dragičevića, te pozvao parlament Srpske da zaštiti svoje organe i prostorije.

(BN)