fbpx

Protesti građana Srbija protiv nasilja večeras u Beogradu

beograd protesti1

 Foto: Agencije

Sedmi protest "Srbija protiv nasilja" biće održan danas ispred Skupštine Srbije i tokom protestne šetnje, do 21 sat, biće blokirani kružni tok Autokomanda i auto-put kod Mostarske petlje, najavio je poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić, prenosi FoNet.

Dodao je da su u subotu protesti predviđeni i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

Organizatori protesta su ranije rekli da vlast ima rok da do kraja nedelje ispuni zahtjeve, te da će protesti dobiti novi oblik ako se to ne desi, podsjeća Glas Amerike.

Aleksić je rekao da će na protestu, kao i na prethodniim, najprije u 18 sati govoriti ljudi koji su bili žrtve režima, a da će se potom građani uputiti Bulevarom kralja Aleksandra, preko Slavije, do Autkomande i do Mostarske petlje.

On je rekao da organizatori protesta imaju plan i da znaju vrlo dobro šta rade. Istakao je i da će protesti ostati mirni i dostojanstveni.

Demonstranti i dio opozicije već više od mjesec dana, a nakon dva masovna ubistva, zahtijevaju od vlasti da ispuni njihove zahtjeve za prekidom promocije nasilja u javnosti i institucionalnom odgovornošću. Traže se smene ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA-e Aleksandra Vulina, smjena savjeta REM-a i rukovodstva RTS-a, ukidanje rijaliti programa, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks i promovišu nasilje.

Potpredsjednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je istakla da niko ne zamjera građanima koji su otišli na odmore, da niko zbog toga ne može da ih kritikuje, da nije važno da li će na protestima biti manje ili više ljudi.

BHRT