fbpx

Premijerka tvrdi: Imaćemo plan “B“

2zeljkica

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fondom /MMF/ u Vašingtonu razgovarala i o planu “B” u slučaju da zakon o akcizama ne bude usvojen do kraja oktobra, kada ističe produženi rok MMF-a i EU.

“Mi smo razgovarali o onome šta su mogućnosti i šta su varijante. Na koji način da doskočimo situaciji da se aranžman očuva, ali u svakom slučaju konačna varijanta će biti nešto o čemu ćemo razgovarati tokom njihove posjete u novembru”, rekla je Cvijanovićeva večeras za Radio-televiziju Republike Srpske.

Premijer Srpske je istakla da svi polažu nadu da bi se, ipak, moglo dogoditi usvajanje zakona o akcizama do kraja oktobra.

“Nivo BiH koči realizaciju ispregovaranih programa sa Svjetskom bankom. U ovoj finansijskoj instituciji, zabrinuti su zbog sporog procesa ratifikacije značajnih programa – za zapošljavanje, za razvojne politike, jačanje bankarskog sektora”, ističe predsjednik Vlade Srpske.

Jedna od tema razgovora u Vašingtonu bilo je i restruktuiranje Željeznica Srpske, a Cvijanovićeva kaže da su duboko ušli u razgovore i definisanje aranžmana po pitanju rekonstruisanja ovog preduzeća.

“Svjetska banka je nama izuzetno važan partner u ovom projektu i odlučna je da se ide dalje planiranom dinamikom. Imala sam priliku i ponovo da tražim proširenje projekta energetske efikasnosti, za koji su zainteresovane naše opštine”, istakla je Cvijanovićeva.

Izvor: BN/Srna