fbpx

Pravda za Davida: ''Riješite ubistvo''!

2uprava

Na Trgu Krajine u Banjaluci i večeras je nastavljeno okupljanje „Pravda za Davida“.  Porodica, prijatelji i građani Banjaluke još jednom su pozvali nadležne institucije da rasvijetle ubistvo banjalučkog studenta Davida Dragičevića.

Skoro sedam mjeseci nakon brutalnog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića nema istine o tome ko je počinio ubistvo. I dok nadležni organi o ovom slučaju ne iznose nikakve informacije, svoju borbu da se konačno sazna istina nastavio je Davidov otac, Davor Dragičević i brojni građani Banjaluke. Dragičević je poručio da se konačno mora preći sa riječi na djela.

„Završiće kako mora. 14. novembar 2018. ko hoće da stane iza mene i mog mrtvog djeteta i iza grupe Pravda za Davida neka dođe. Ljudski se bojati i ostalo. Svako ko se boji i ima sumnju ne treba“, poručio je Dragičević. 

2uprava 1

Nakon obraćanja, Davor Dragičević je uzeo sliku svoga sina i zajedno sa građanima krenuo je u mirnu šetnju. Za razliku od sinoć kada su prošetali do Palate predsjednika, ovoga puta su ušli u zgradu Gradske uprave. 

2uprava 2

Ovo je naš vid borbe, miran i dostojanstven, rekao je Davor Dragičević nakon povratka na Trg Krajine. Samo želimo da provjerimo kako to institucije rade svoj posao i na tome nećemo stati, poručio je Dragičević.

2uprava 3

„Ovo su samo mala upozorenja. Takođe sledeće sedmice na FB stranici „Pravde za Davida“ imaćete imena za 14. novembar. Ja vrlo dobro znam šta ću uraditi s tim imenima. Počev od 14. novembra u 18. časova i na njihovu imovinu i na njih lično i na sve. Imaćete sva imena koja trebaju u tom trenutku. A ostale ćemo lako“, rekao je Davor Dragičević.

2uprava 4

Grupa Pravda za Davida danas je povodom gostovanja predsjednika RS Milorada Dodika u emisiji „Upitnik“ koja se emituje na Radio televiziji Srbije poslala pismo voditeljki ove emisije Oliveri Jovićević da među mnogobrojnim pitanjima koja će postaviti predsjedniku Srpske postavi i pitanje koje se tiče nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića. 

Tokom same istrage učinjeno je mnogo propusta i građani opravdano sumnjaju da pojedinci iz nadležnih institucija vrše zataškavanje zločina i prikrivanje odgovornih lica.

Građani se opravdano pitaju zašto predsjednik Dodik i premijerka Cvijanović nisu tražili odgovornost pojedinaca iz nadležnih insitucija koji su rukovodili istragom - u prvom redu odgovornost ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, navodi se u pismu grupe Pravda za Davida.

BN TV