fbpx

Pogledajte performans srednjoškolaca u centru Banjaluke (VIDEO)

mediji2 696x369

Međunarodni dan srednjoškolaca se obilježava u znak sjećanja na studentske proteste održane u Pragu 17.11.1939. godine. Studenti su protestovali protiv nacističke okupacije, te su streljani bez prethodnog suđenja.

Na Trgu Krajine je u petak bilo preko 400 srednjoškolaca svih 18 Savjeta učenika grada Banjaluka koji su u čast i sjećanje na praške učenike svojim jednominutnim performansom pokazali da srednjoškolci nisu problem ove države, nego resurs koji itekako treba iskoristiti.

Takođe, na Trgu Krajine su svojim tijelom formirali znak beskonačnosti sa brojevima 17 i 11 putem kojeg poručuju da su njihove mogućnosti beskonačne. Završni dio aktivnosti bio je u Domu omladine u 20:30 gdje se poslije kratkog istorijskog časa o Međunarodnom danu srednjoškolaca I prezentacije o mRESURS-u na okruglom stolu razgovaralo na temu “Kako je biti srednjoškolac u BiH?”.

“Mislim da smo danas svi našom brojkom pokazali i dokazali da smo baš mi, srednjoškolci, rješenje problema u državi, a ne sam problem. Nadamo se da će u budućnosti časovi u svim školama biti skraćeni, a jednom da uspijemo i osloboditi srednjoškolce škole na njihov dan..”, istakla je Lana Knežević, predsjednica Savjeta učenika SŠC “Gemit Apeiron” Banjaluka, a ujedno i PR banjalučke regije mRESURS-a.

“Želimo da se naš glas čuje širom cijele države, da upravo mi i naše aktivnosti budemo pokretači neke veće promjene!” kazala je Vanja Veljančić, predsjednica banjalučke regije I potpredsjenica mRESURS-a.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=123&v=-i1zs1O23RI

ATV