fbpx

Počelo suđenje zbog malverizacija sa gradskim zemljištem

3pocelo

Kada je preduzeću “Naš dom” dozvoljen upis svojine nad Radničkim univerzitetom napisao sam žalbu na ovu odluku, ali je Mirko Stojčinović, bivši zamjenik pravobranioca RS sa sjedištem u Banjaluci, odbio da je potpiše i taj predmet je dva mjeseca zadržao kod sebe.

To je juče ustvrdio Bojan Broćilović, pomoćnik pravobranioca, na početku suđenja Stojčinoviću, te pomoćniku pravobranioca Borislavu Jeličiću, optuženim da su u predmetima “Naš dom”, “Građa” i “Poljoprivredna škola” grad Banjaluku oštetili za više od 20 miliona KM. Dodao je da je on u predmet “Naš dom” bio uključen od 2012. te da je obavještavao grad Banjaluku o tome šta se dešava, sve do dolaska Stojčinovića na poziciju zamjenika.

“U prvom slučaju odbijen je zahtjev pravnog lica ‘Naš dom’ na upis svojine nad Radničkim univerzitetom, a kasnije su dobili odluku da mogu upisati”, rekao je Broćilović i dodao da je napisao žalbu na odluku, ali da je Stojčinović odbio da je potpiše i da je taj predmet dva mjeseca držao kod sebe.

Nataša Vukmirović, šef Odsjeka za pravna pitanja i propise u Gradskoj upravi grada Banjaluka, rekla je da im je u februaru prošle godine stiglo obavještenje da će Pravobranilaštvo sa sjedištem u Banjaluci na predmetima raditi samostalno, a taj dokument je potpisao Mirko Stojčinović. Potvrdila je da, nakon dolaska Stojčinovića na mjesto zamjenika pravobranioca, uglavnom nisu imali komunikaciju s Pravobranilaštvom.

Optužnica Stojčinovića tereti da je preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine, čime je grad Banjaluka oštećen za 2,18 miliona odnosno 5,26 miliona KM. Stojčinović je optužen i da se zajedno s Jeličićem u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao prava tužbe i zaključio sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad Banjaluku, a koji je u tom predmetu oštećen za oko 16,29 miliona KM. Na suđenje je juče u Okružnom sudu Banjaluka pročitano i imovno stanje optuženih, a Stojčinović je izjavio da je kreditno zadužen, te da mu mjesečna rata 2.500 KM.

Izvor: Nezavisne