fbpx

Petrićevac: Školarci dobili “učionicu u prirodi”

3petricevac

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić i direktorica Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ Vesna Banjac, danas su ozvaničile završetak projekta uređenja „učionice u prirodi“ u dvorištu ove škole u naselju Petrićevac.

Riječ je o projektu koje je realizovalo udruženje građana “Budi drugačiji” i Gradska uprava. Takođe, ovom prilikom je ozvaničen i završetak radova na uređenju dvorišta i izgradnji zaštitne ograde oko sportskog terena.

– Grad je sufinansirao projekat uređenja učionice u prirodi. To je samo jedan od 14 projekata, podržanih na javnom pozivu za projekte udruženja građana koji imaju za cilj ostvarivanja prava djece – istakla je ovom prilikom načelnica Trivić.
Osim toga, ona je podsjetila da je Gradska uprava ranije podržala više projekata u ovoj školi, a jedan od njih je i uređenje sportskog igrališta.

3petricevac 1 

Direktorica škole Vesna Banjac se zahvalila Gradskoj upravi koja je prepoznala potrebu da se uredi školsko igralište, kao i udruženju „Budi drugačiji“ i  aktivisti ove organizacije Drašku Stanivukoviću.

– Gradska uprava je prepoznala potrebe osnovnih škola i pomaže nam u realizaciji projekata čiji je cilj poboljšanje uslova školovanja naših đaka – istakla je ona i dodala da su gradske vlasti ove godine pomogle i projekat uređenja područne škole u naselju Motike.

Draško Stanivuković, koji je ujedno i odbornik u Skupštini Grada, naglasio je da je ovaj projekat realizovan uz entuzijazam mještana Petrićevca i podršku Gradske uprave.

3petricevac 2

– Zajedno sa učenicima ranije smo posadili 250 sadnica u dvorištu škole, a u saradnji sa Gradskom upravom, ograđeno je i sportsko igralište – istakao je Stanivuković.

(banjaluka.net)