fbpx

Opozicija bez dogovora o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke

Opozicija bez dogovora o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke

Foto: Nezavisne

Opozicione političke partije na danas održanom sastanku nisu postigle dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.

"Razlozi su svima poznati. Gradski odbor SDS-a još nije donio zvaničnu odluku, moguće da i mi idemo sa svojim kandidatom", rekao je Milan Miličević, predsjednik SDS-a, nakon sastanka.

U ostalim lokalnim zajednicama širom Republike Srpske opozicione partije odnosno SDS, NF, Lista za pravdu i red i PDP manje više dogovorili su zajedničke kandidate s tim da će biti i nekih opština kao što je Ugljevik gdje će se "poklopiti". Ipak većinu kandidata u Republici Srpskoj imaće SDS, a sa tim se slažu i ostale opozicione partije.

"Otvoren razgovor, postoje mjesta gdje neće biti problema, imaćemo kandidata u Trebinju, sa SDS-om ćemo dogovoriti kandidata u Nevesinju. A u Ugljeviku lista za pravdu i red će imati kandidata, ne možemo podržati Cicka Bjelicu", rekao je Vukanović.

Kada je riječ o Banjaluci, Lista za pravdu i red i SDS još nisu podržali Jelenu Trivić, predsjednika NF-a koja je još ranije najavila svoju kandidaturu u najvećem gradu Republike Srpske.

"Vjerujem da mogu da dobijem podršku SDS-a i Liste za pravdu i red", rekla je Trivićeva.

Podsjećanja radi, u nedjelju Gradski odbor SNSD-a odlučio je da njihov kandidat za gradonačelnika Banjaluke bude Nikola Šobot, a samo dan kasnije PDP je odlučio da njihov kandidat bude Draško Stanivuković, aktuelni gradonačelnik Banjaluke.

Nezavisne