fbpx

Oboren tender, nema sredstava

765 430 4cd92b60b843e9b64b2c909b7b8e7183

Preduzeće "Putevi RS" poništilo je javnu nabavku za izbor izvođača za izgradnju istočnog tranzita od Krfske ulice do Ulice Gavrila Principa u Obilićevu jer su cijene ponuda bile znatno veće od obezbijeđenih sredstava.

Istočni tranzit u Banjaluci nije završen, a trenutno se na ovoj dionici puta ne odvijaju nikakvi radovi. Upitno je kada će radovi biti i nastavljeni, jer kako saznaje BN „Putevi RS“ su poništili tender za izbor izvođača radova koji bi trebao nastaviti izgradnju ove saobraćajnice.

Razlog obaranja tendera prema našim informacijama jesu previsoke ponude koje su preduzeća „Kozaraputevi“ i „MG Mind“ i „Mrkonjić putevi“ poslali na adresu Puteva RS. Ove informacije direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić nije želio da komentariše.

„Pošaljite upit pismeno, dobićete odgovor u predviđenom roku. Sve je urađeno u skladu sa zakonom. A pojedinosti zaista u ovom trenutku ne znam napamet.“ , rekao je BN TV direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić.

Pitanja smo poslali, ali zvaničan odgovor preduzeća nismo dobili.

Nova dionica trebalo bi da se gradi na potezu od naselja Potok do stadiona FK Naprijed, u dužini od 285 metara. Prema projektu, predviđena je izgradnja i pješačkih i biciklističkih staza.

Radovi na spajanju ove saobraćajnice zaustavljeni su prije 30 godina, a konačno nastavljeni prošle godine kada je izgrađena prva dionica, na potezu od pumpe "Eurobenc" do Krfske ulice.

Iako je najavljeno da će njenom izgradnjom saobraćaj u mnogome biti rasterećen, Banjalučani će na to morati sačekati još neko vrijeme.

BN