fbpx

Nove naplatne kućice koštaće 11 miliona KM

nove naplatne kucice

“Autoputevi RS” pripremili su 3,5 miliona KM za nabavku i ugradnju opreme za opremanje naplatnih stanica na autoputu Gradiška – Banjaluka u Novoj Topoli, Aleksandrovcu i Čatrnji, čime će ukupna cijena ovih kućica premašiti 11 miliona KM.

Tender za nabavku i ugradnju opreme na naplatnim kućicama “Autoputevi” su raspisali danas, a ponuđači imaju rok za dostavljanje ponuda do 2. novembra.

Procijenjena vrijednost nabavke iznosi tri miliona KM bez PDV-a, dok sa uračunatim PDV-om cifra dostiže 3,5 miliona KM.

U obimnoj tenderskoj dokumentaciji “Autoputevi” su nabrojali šta sve planiraju da nabave.

Između ostalog, biće nabavljen automatski kategorizator vozila, ENF kamere za dnevno i noćno snimanje, kamere za snimanje registarskih oznaka pri ulasku u saobraćajnu traku, induktivni detektor vozila, indikatori naplate sa semaforskim svjetlima, softveri.

Traži se i detektor lažnih novčanica, sef, isporuka i instaliranje uređaja za distribuciju magnetnih kartica vozačima, ugradnja čitača magnentih kartica i brojna druga oprema.

Ovoj nabavci prethodili su tender za izbor firmi koje će graditi pomenute kućice i vršiti nadzor nad gradnjom.

Kao najpovoljniji ponuđač za izgradnju naplatnih kućica izabrana je “Integra inženjering” koja je za ovaj posao tražila 7,7 miliona KM, dok će nadzor nad izgradnjom vršiti Institut za građevinarstvo koji će za to dobiti 22 000 KM

Podsjećamo, “Autoputevi” su prvobitno za izgradnju naplatnih kućica planirali 3,5 miliona KM, ali su ponuđači tražili mnogo više novca, nakon čega je tender poništen i raspisan novi.

“Autoputevi” su nakon toga dali mnogo izdašniju ponudu od 8,95 miliona KM, a najpovoljnija je bila “Integrina” ponuda.

(capital.ba)