fbpx

Nema sredstava za invalidnine

765 430 577ce90c7cb90d424e1094a96e00a612

Dijalizni pacijenti u Srpskoj za prethodna tri mjeseca nisu primili novčane naknade od 100 maraka koje im Ministarstvo zdravlja dodjeljuje u vidu invalidnine. I dok iz Udruženja dijaliznih pacijenata i resornog ministarstva obećavaju da će do kraja sedmice invalidnine biti uplaćene pacijenti u izjavi BN TV poručili su da im je dosta čekanja.

Zašto moramo da tražimo i čekamo ono što nam po zakonu pripada? Kada će naknade biti isplaćene, pitali su dijalizni pacijenti resornog ministra?

Optužuju Udruženje dijaliznih pacijenata da ne vodi brigu o njima.

''Oni samo prođu pored nas i kad ih pitamo kad će isplata, oni samo kažu mi smo pričali sa ministrom i obećao nam je da će pustiti u ovoj sedmici. Tako su nam i sad rekli za septembar.", izjavio je Đuro Došen, dijalizni pacijent iz Banjaluke

Iz Udruženja dijaliznih pacijenata kratko su nam potvrdili da će novac biti isplaćen.

Odluka o isplati sredstava je donesena, tvrde, i u resornom ministarstvu. Dijalizni pacijenti, koji su i u avgustu čekali isplatu invalidnina od marta, sada poručuju da je dosta i da u obećanja više ne vjeruju. Ako novac do kraja sedmice ne bude isplaćen najavljuju štrajk.

BN TV