fbpx

Nakon ubojstva novinarke Maltežani žele jedinstvo

1508605407455

Organizatori skupa, pripadnici civilnog društva, pozvali su na dolazak na skup sa zastavom Malte, bez ikakavih oznaka političke pripadnosti i zabranili su parlamentarcima da se obraćaju okupljenima

Tisuće Maltežana u nedjelju su izašle na ulice kako bi pozvale na jedinstvo nakon ubojstva novinarke Daphne Caruana Galizie koja je istraživala korupciju.

Na kraju prosvjeda u La Valetti, predsjednica Marie-Louise Coleiro Preca je primila organizatore. Oni bi joj trebali predati tekst u kojem iznose svoje zabrinutosti i zahtjeve, među koji su ostavke odgovornih policijskih dužnosnika i državnog odvjetnika.

"Tražim od predsjednice da nas svojim ovlastima izvuče iz te krize", rekao je jedan od njih.

"Želimo pravdu, proživljavamo institucionalnu krizu, zemlju je strah. Maltom vladaju tirani koji rade što žele", upozorio je.

"Daphne nije ubijena jer je lagala. Nije ubijena jer je svojim riječima uvrijedila nekoga", rekao je jedan bloger i istaknuo da je "ubijena jer je otkrila zlo koje je oslabilo zemlju kojom sada vlada pohlepa".

Organizatori skupa, pripadnici civilnog društva, pozvali su na dolazak na skup sa zastavom Malte, bez ikakavih oznaka političke pripadnosti i zabranili su parlamentarcima da se obraćaju okupljenima.

"Novinari nisu osuđeni na šutnju", "Ne bojimo se", "Svuda postoje varalice", pisalo je na transparentima u povorci.

Večernji.ba