fbpx

Nadzorni odbor Nove banke pohvalio pa smijenio direktora Milana Radovića

1nadzorni

Nadzorni odbor po političkoj direktivi smijenio je danas direktora Nove banke Milana Radovića, nakon što je on odbio da podnese ostavku na tu funkciju.

Kako BN TV saznaje, Vlada je prethodnih dana, po nalogu Dodika, uslovljavala prekidom saradnje i povlačenjem depozita iz te banke, što je uticalo na odluku NO, koji inače predstavljaju većinski privatni kapital. 

Radović je na nedavno održanim izborima dobio poslanički mandat u Narodnoj skupštini Republike Srpske iz Izborne jedinice tri (banjalučka regija).

Milan Radović je bio na listi DNS-a i bio je jedan od favorita te stranke za mjesto mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske.

Nakon izbora, Radović i još neki iz DNS-a našli su se na Dodikovoj "crnoj" listi, jer nisu radili onako kako je to Dodiku odgovaralo unutar te stranke.

Radović je i jedan od manjih akcionara Nove banke i dobitnik je brojnih priznanja za uspješan rad u oblasti bankarstva.

Očito je smjena Radovića s mjesta direktora Nove banke nezakonita, jer njegov ugovor ne pridviđa političku već odgovornost u slučaju loših rezultata. 

Radović je na mjestu direktora ostvario najbolje rezultate Nove banke od osnivanja, što je danas konstatovao u svom saopštenju za javnost i Nadzorni odbor banke koji ga je smijenio.

Nadzorni odbor je na današnjoj sjednici razmatrao finansijske rezultate banke za prvih 10 mjeseci ove godine i konstatovao da je Nova banka postigla najbolje finansijske rezlutate od osnivanja i da ima snažnu i stabilnu poziciju. 

BN TV