fbpx

Maloljetnica brutalno pretučena u centru Banjaluke

1tuca

Šokantan snimak stigao je na adresu portala Banjaluka.com. Naime, čitalac portala poslao je video brutalnog premlaćivanja 14-godišnje djevojke od strane pet, takođe maloljetnih djevojaka. Nemili događaj desio se u subotu 14.10. oko 21 čas u samom centru Banjaluke, tačnije u haustoru kod slastičarne Citadela.

Na video snimku, koji nismo objavili iz obzira prema maloljetnoj žrtvi, vidi se kako pet djevojaka nasrću na žrtvu, udaraju je rukama, vrijeđaju i šutaju nogama a potom slijede scene kao iz filma –  zahtjevaju od nje da klekne i izvini im se.

“Klekni, izvini se, poljubi mi đon”, kaže jedna od učesnica tuče dok su je ostale podržavale smijehom.

Kako je žrtva negodovala da se izvine, nasilnice su nastavile da je šutaju i udaraju. U jednom dijelu snimka je jasno vidljivo kako žrtva briše krv u predjelu usta dok joj nasilnice govore:

“Opraćemo mi krv! Ne brini se!”

Vidjevši zapravo šta je snašlo, žrtva se na kraju drhtavim glasom izvinjava i tu je kraj video snimka, kraj agonije ali početak staha i traume koja će je pratiti kroz život.

Naš izvor navodi da su maloljetnice već odavno u sukobu, iz njemu nepoznatih razloga. Međutim, bez obzira na razlog opravdanje za ovakvo nešto ne postoji!

Slučaj prijavljen Policiji i Centru za socijalni rad

Odmah nakon prijema prijave novinar portala banjaluka.com je prijavio slučaj MUP-u RS koji nam je potvrdio da je slučaj prijavljen.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve potrebne mjere i radnje na identifikovanju ženskih lica i rasvjetljavanju i utvrđivanju svih okolnosti predmetnog događaja u skladu sa kojim će se lica prekršajno ili krivično procesuirati”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Takođe, kontaktirali smo i Centar za socijalni rad.

U narednim danima čitaoci portala će biti obaviješteni o poduzetim mjerema od strane nadležnih organa po ovom pitanju.

Pitanja koja se nameću!

I onda se zapitamo, u kakvoj bespomoćnoj situaciji se nalazi 14-godišnja djevojka kad slučaj zlostavljanja nije prijavila policiji ili roditeljima?

U kakvom to društvu živimo kad ljudi snimaju scenu nasilja, a ne sprečavamo takvo nasilje?

U kakvom to društvu živimo kad djevojke u godinama kad trebaju da doživljavaju leptiriće u stomaku premlaćuju svoje vršnjakinje?

Pitanja je mnogo a odgovora malo…

(Banjaluka.com)