fbpx

LAZAREVO Mještani Ulice Despota Stefana Lazarevića protestuju zbog neadekvatnih uslova stanovanja u tom djelu naselja

4layareo

Oko stotinu mještana Lazareva, koji žive u Ulici Despota Stefana Lazarevića, okupilo se danas kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog toga što nemaju kanalizaciju, put, rasvjetu, a najviše ih muči to što se ovim dijelom naselja širi nepodnošljiv miris.

Njihovi problemi traju godinama. Mještani kažu da već tri mjeseca čekaju na sastanak sa gradonačelnikom, kako bi ga pozvali da dođe i vidi u kakvim uslovim žive, međutim, tvrde da odgovor još nisu dobili.

Tvrde da nemaju ni brojeve na zgradama i kućama, još nemaju ni rasvjetu, ni asfalt, te da ih je nemoguće naći, iako se nalaze u drugoj gradskoj zoni.

– Pozivamo gradonačelnika da dođe i sam se uvjeri koliko ovdje smrdi i da vidi da je ovo sve što pričamo istina. Ako ne dođe on nama, dolazimo mi njemu, jer sirijske izbjeglice imaju bolje uslove od nas – poručili su mještani na današnjem skupu.

Nadležnima daju rok od pet dana da dođu i razgovaraju sa njima, inače svi oni idu da protestuju ravno pred Gradsku upravu.

– Kad smo uselili, prije četiri godine, bila je velika poplava, jer je ovo močvarno tlo i pitanje je kako je upošte dozvola izdata. Oko 400 ljudi živi u ove tri zgrade, tako da očekujemo da bar komuniciramo sa vlastima i da pokažu brigu za nas kao građane – rekao je danas mještanin Dragoslav Ramić.

(Srpskainfo)