fbpx

Koalicija za zaštitu rijeka BiH poziva na okupljanje u Kruščici

Koalicija za zaštitu rijeka BiH je uputila poziv na okupljanje u subotu 9.9. 2017. godine točno u podne na izletištu Kruščica, nedaleko od Viteza.

1Kruscica 702x336

Autor: Impuls

„Mještani Kruščice se već preko mjesec dana mirnim okupljanjem bore protiv izgradnje MHE na istoimenoj rijeci, koja vodom za piće snabdijeva veliki broj građana i građanki Viteza i Zenice i nedavno su bili izloženi policijskom nasilju“, navodi se u pozivu.

„U subotu 9.9. domaćini nas očekuju u velikom broju na svome izletištu gdje će se održati prosvjed solidarnosti, obraćanje sudionicima od strane predstavnika mještana i Koalicije, kao i druženje kraj rijeke Kruščice uz roštilj. Ponesite dobru volju i raspoloženje, te pozovite sve ljude koji istinski podržavaju borbu za očuvanje prirode. Molimo Vas da nam najavite Vaš dolazak Jeleni (Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., 065 779 467), kako bismo znali koliki broj ljudi i vozila možemo očekivati. Svi koji imaju namjeru doći privatnim vozilima mogu parkirati na samoj lokaciji izletišta gdje ima dovoljno prostora za parking, a svi koji planiraju doći autobusima/kombijima molimo da nam javite kako bismo osigurali parking na istoj lokaciji.

Organiziran je besplatan prijevoz iz Banjaluke (kontakt Jelena) i iz Fojnice Robert Oroz (063-389-573). Iz Banjaluke autobus polazi sa Stare autobusne stanice u 8,00 sati, a povratak iz Kruščice u poslijepodnevnim satima. Sudionici trebaju ponijeti: udobnu garderobu (zavisno od vremenskih prilika, a očekuje se sunčan dan s temperaturom od oko 25 stupnjeva), deke, podloške za sjedenje, prikladnu obuću, fotoaparat, transparente i slične parole bez uvrijedljivih sadržaja. Na izletištu je moguće organizirati roštilj“, zaključuje se u pozivu.

1kruscica