fbpx

Kalabić podlegao pritisku partije

1anketni

Članovi Anketnog odbora Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić tvrde da je Drago Kalabić današnjim istupom u javnosti prekršio poslovnik o radu Anketnog odbora vjerovatno pod pritiskom svoje partije (SNSD).

Glamočak, Mihajilica i Đorđić u izjavi BN-u kažu da je poslovnik o radu Anketnog odbora NS RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića jasno propisao da predsjednik Anketnog odbora predstavlja Odbor.

Oni naglašavaju da je na konstitutivnoj sjednici Anketnog odbora, o čemu postoji, kako kažu, i tonski zapis, kao i stenogram, donesena odluka da isključivo predsjednik Anketnog odbora predstavlja to tijelo i da drugi članovi ne istupaju.

''Drago Kalabić je današnjim istupom prekršio poslovnik, vjerovatno pod pritiskom partije, i ako on dozvoljava da ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač neosnovano napada rad Anketnog odbora, izvrćući činjenice u javnosti, mi nećemo. Saglasni smo sa svim činjenicama navedenim u današnjem saopštenju odbora, koje predstavljaju hronološki rad svih aktivnosti u radu Anketnog odbora, koje je saopštio predsjednik Branislav Borenović", kazali su Glamočak, Mihajilica i Đorđić u izjavi BN-u.

Anketni odbor formirala je NSRS, a čine ga uglavnom poslanici opozicionih stranaka Branislav Borenović (PDP), Nedeljko Glamočak (SDS), Milanko Mihajilica (SRS), Goran Đorđić (SNS), dok je jedini predstavnik stranaka na vlasti u RS Drago Kalabić (SNSD).

Predsjednik Anketnog odbora je Borenović, a njegov zamjenik je Kalabić.

Borenović je danas pozvao ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača da svojim izjavama ne ometa rad Anketnog odbora, koji je formirala NS RS, nakon čega je u javnost izašao i Kalabić koji je zatražio vanrednu sjednicu Anketnog odbora zbog istupa Borenovića, tvrdeći da to ne predstavlja stav Odbora.

(BN televizija)