fbpx

Jedno lice identifikovano kao izvršilac napada na povratnike u naselju Omeragići

Cuprija Drina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan upoznao je danas ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara Sevlida Hurtića o aktivnostima policije na rasvjetljavanju napada na povratnike u naselju Omeragići kod Višegrada i da je jedno lice identifikovano kao izvršilac krivičnog djela.

Karan je rekao da su u toku vještačenja i ispitivanja materijalnih dokaza kada je riječ o napadu na povratnike u naselju Omeragići, kao i da je riječ o teškom krivičnom djelu čiji je motiv koristoljublje, što ne umanjuje težinu ovog djela.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim aktivnostima dva ministarstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjetimo, policijski službenici Policijske stanice Višegrad odmah nakon prijema dojave poduzeli su sve operativne mjere i radnje na prikupljanju saznanja u cilju identifikacije izvršioca krivičnog djela "Razbojništvo", koje se dogodilo u naselju Omeragići u Višegradu na štetu supružnika M.A. i M.F., objavljeno je na stranici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U saopštenju su prethodno naveli da je Policijskoj stanici Višegrad dana 24. marta u 19.30 sati rodbina oštećenih prijavila da je nepoznata osoba u toku noći sa 23. na 24. mart u naselju Omeragići u Višegradu napala M.A. i M. F. u porodičnoj kući.

Napadač je bio maskiran i uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od istih uzeo oko 7.000 KM.

BHRT