fbpx

INSPEKTORI GA PRATILI MJESECIMA Slikao djecu BEZ ODJEĆE, a onda fotografije razmjenjivao sa DRUGIM PEDOFILIMA

4Pedofil racunar fotografije

Mirko Grahovac (59) iz Gradiške uhapšen je u policijskoj akciji „Inverzija“ zbog sumnje da je počinio krivična djela iz oblasti dječije pornografije.

Akciju hapšenja Grahovca izveli su pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

– U okviru pretresa prostorija koje koristi osumnjičeni, pronađeni su i izuzeti predmeti i tragovi koji će poslužiti kao dokazni materijal u daljem postupku – rekla je portparol MUP-a RS Danica Gnjatović.

Ona je dodala da će protiv njega biti podnesen izvještaj za počinjena krivična djela seksualno zlostavljanje i iskorištavanja djeteta.

Prema nezvaničnim informacijama, Grahovca je policija duže vrijeme pratila i prikupljala dokaze o tome šta je radio.

– Akcija „Inverzija“ trajala je mjesecima i inspektori su prikupili veći broj dokaza koji potvrđuju da je on počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Teško da će se moći izvući od osuđujuće presude – poručuje izvor Srpskainfo blizak istrazi.

On je pojasnio da je tokom istrage policija došla do informacije da je Grahovac slikao djecu uzrasta od 13 do 16 godina, ali i tražio da se oni sami slikaju.

– Riječ je o slikama djece bez odjeće, a uglavnom su sa područja Srbije i BiH. On je potom te slike zadržavao za sebe, a jedan dio razmjenjivao sa drugim pedofilima – potvrdio je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, akcija „Inverzija“ neće biti završena hapšenjem Grahovca, jer ima još osoba koje su se bavile istim djelima.

Jedan od Grahovčevih komšija ispričao je da on nije stalno zaposlen i da ima štand na pijaci.

– Živi u centru Gradiške i ispred njegove kuće vidio sam veći broj policajaca – ispričao je naš sagovornik.

(srpskainfo)