fbpx

UP FBiH: Obuka za posao 40 mladih i žena

UP FBIH

Udruženje poslodavaca FBiH će početkom maja mjeseca 2021. godine započeti projekat “Stručno osposobljavanje i zapošljavanje nezaposlenih mladih i žena u tekstilnoj industriji” s ciljem stručnog osposobljavanja 40 polaznika za zanimanje krojač/šivač i montažer u proizvodnji obuće.

Kompanije u kojima će se vršiti obuka s mogućnošću zapošljavanja su Makama d.o.o. Bugojno, Positive group d.o.o. Bugojno i Tex Team d.o.o. Visoko.

Kompanije Makama d.o.o. i Positive group d.o.o. iz Bugojna će vršiti obuke po deset krojača/šivača i deset montažera obuće u proizvodnji obuće, dok će kompanija Tex Team d.o.o. iz Visokog vršiti obuku 20 krojača/šivača.

Polaznicima će prije same praktične obuke u trajanju od tri mjeseca biti omogućena i teoretska nastava u trajanju od 15 dana. Teoretska nastava će biti organizovana online putem Zoom aplikacije.

Polaznicima će tokom obuke biti osigurani troškovi prevoza, obavezno osiguranje i ishrana. Prijave su mogu vršiti putem e-maila Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. ili telefona 033/552 460.

Izvor: Biznis Info