fbpx

Dragičević podnosi prijavu za ubistvo, slijedi pravni presedan

Davor Dragicevic 2 696x464

Otac nastradalog Banjalučanina Davida Dragičevića, Davor Dragičević, Okružnom tužilaštvu Banjaluka će u četvrtak, 17. maja, predati prijavu krivičnog djela teško ubistvo protiv nepoznatog i još uvijek slobodnog počinioca, ili više njih.

Ova informacija je objavljena u Fejsbuk grupi “Pravda za Davida”, uz pojašnjenje da su isti zločinci i danas u poziciji da čine nova nedjela zbog kojih građani masovno strepe. Takođe, u danima koji slijede najavljen je i svojevrsan pravni presedan koji će, kako vjeruju, napraviti bar 10 000 savjesnih građana.

Odgovorna lica bezobzirno krše zakone
Davor se na ovaj potez odlučio zato što službena lica nadležnih organa ne rade ono šta im zakoni i struka nalažu, te za šta ih građani plaćaju.

– Roditelji ubijenog Davida samo su tražili da nadležne institucije utvrde istinu i slučaj zakonito procesuiraju, a građani su ih u tome masovno podržali. Međutim, danas je već nedvosmisleno jasno da odgovorna lica tužilaštva i policije samo bezobzirno krše zakone i pravila struke, te da su jedino posvećeni neprocesuiranju zločina i zločinaca – piše u obraćanju javnosti.

U istom saopštenju se dalje navodi da glavni okružni javni tužilac Želimiru Lepiru odlično zna kakve sve nezakonitosti od samog početka istrage činili Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, pa sve do neoprostive satanizacije nevine žrtve i njegove porodice pred narodnim poslanicima i javnošću:

– Šta je preduzeo povodom tih silnih nezakonitosti? Propisao je zakonodavac sankciju i za njegovo ponašanje!

Javnost je obavještena da će zajednica “Pravda za Davida” istog dana pokrenuti pravni presedan nezabilježen u ljudskoj civilizaciji:

– Na masovno izraženu želju naših članova i simpatizera da Okružnom tužilaštvu Banjaluka lično prijavljuju ubistvo našeg Davida sačinili smo unificirani obrazac prijave. Svako ko to želi moći će svojim imenom ili pseudonimom tužilaštvu podnijeti validnu prijavu krivičnog djela ubistva nad Davidom Dragičevićem.

Prvi od više pravnih presedana
Navedeneno je da u pravnoj teoriji i praksi nije zabilježeno da je veći broj savjesnih građana i bez ličnog interesa prijavilo isto krivično djelo, te da se procjenjuj da će uslijediti bar 10 000 prijava.

– I to je tek prvi od više pravnih presedana koje pripremamo, a zbog kojih će predmet ubistva Davida Dragićevića biti izučavan na pravnim i kriminalističkim fakultetima širom svijeta. Nadležnim institucijama dato je i više nego dovoljno vremena da ovaj monstruozni zločin zakonski istražuju, a danas nesporno vidimo njihove “rezultate rada”. Naše strpljenje je iscrpljeno i samo zato postajemo aktivni subjekti istrage dok svi počinioci i njihovi saučensnici, uključujući i ove iz institucija, ne budu adekvatno procesuirani i najstrože kažnjeni – zaključeno je u saopštenju.

Srpskainfo