fbpx

Dodik: Neće biti usvojen izvještaj! Borenović: Milorade, čega se bojiš?!

Dodik Borenovic

Milorade, čega se bojiš?! Podrži izvještaj o Davidovoj smrti. U izvještaju na 323 strane nalazi se i svih tvojih pet šturih rečenica, a znamo da znaš mnogo više. Budi konačno predsjednik Srpske. Vrijeme je za istinu i pravdu! Zašto je ti ne podržavaš?

Poručio je ovo lider PDP-a i predsjednik Anketnog odbora Narodne skupštine RS, formiranog kako bi se saznale sve relevantne činjenice o smrti Davida Dragičevića, predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kao reakciju na informaciju da vladajuća većina neće prihvatiti izvještaj odbora.

Dio izvještaja u kojem se navodi izjava predsjednika RS

– Pozivam Milorada Dodika, predsjednika RS, da podrži Izvještaj Anketnog odbora o smrti Davida Dragičevića! Užasno je šokantno, zabrinjavajuće pa i morbidno javno reći da Skupština nešto ne treba da uradi u skladu s državnim interesima. Dodik treba da stane uz svoj narod i da podrži izvještaj, a ne da se boji Želimira Lepira i Dragana Lukača – rekao je Borenović.

Takođe, Borenović je Dodika pozvao da javno kaže da li misli da li postoji sumnja da je David ubijen.

– Neka kaže i da li podržava izmjene zakona po kojim bi tužioci bili odgovorni ako ne urade svoj posao dobro. Neka kaže i da li je u sprezi s pojedincima iz tužilaštva i policije – pitao je Borenović i rekao je da je Odbor zaključio kako je narod s pravom uznemiren, da postoji opravdana sumnja da je David ubijen, te da je Odbor svoj posao obavio profesionalno i na osnovu činjenica.

Sa druge strane, predsjednik RS Milorad Dodik rekao je juče da poslanici vladajuće strukture u Narodnoj skupštini Srpske neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora.

– Anketni odbor izabran je sa namjerom da pokaže koliko su oni (opozicija) nedostojni bilo kod državnog zadatka. Oni su u to unijeli politiku, sebe i svoje frustracije. Prema onome šta su oni saslušali na Anketnom odboru ne bi se moglo reći da se može izvesti bilo koja kvalifikacija stradanja Davida Dragičevića, a po onome koga nisu saslušali iznijeli su kvalifikaciju – smatra Dodik.

Prema njegovim riječima, došlo je do zloupotrebe i pomodarstva koje ide za tim da pokaže frustracije nekolicine iz opozicije koji su imali priliku da budu objektivni, a otišli su u potpuni subjektivizam, želeći da još više problematizuju to pitanje.

– Saslušali su sve prisutne predstavnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Tužilaštva, neovlašteno su proširivali Anketni odbor, na šta nemaju pravo, jer ga bira Narodna skupština, a ne (lider PDP-a Branislav) Borenović i njegovi pajtaši – dodao je Dodik.

On je ocijenio da je postojala vidljiva zloupotreba kroz sve što su činili i da će zato izvještaj biti odbijen sa kvalifikacijom da ljudi koji su ga radili nisu radili zadatak koji im je država postavila, nisu bili objektivni, da su bili pristrasni i da su svoje političke stavove od ranije unijeli u izvještaj.

– Vjerovali smo naivno, ne mnogo, da će biti profesionalci, a oni su se pokazali kao tipični amateri sa strašću – zaključio je Dodik.

O zaključcima Anketnog odbora Narodne skupštine o stradanju Davida Dragičevića izjasniće se Narodna skupština na sjednici 19. juna.

Srpskainfo