fbpx

DNS i SNSD nisu istomišljenici

4partneri

Koalicija SNSD-DNS-SP bi mogla pasti na testu kandidata za sljedeće izbore, jer DNS ne odustaje da ima svog kandidata za jednu od dvije najvažnije izborne funkcije.

Lider DNS-a Marko Pavić danas u Trebinju nije krio neke razlike u stavovima sa SNSD-om, koje nisu nimalo beznačajne.

Iako je lider SNSD-a Milorad Dodik u više navrata rekao da će SNSD na narednim izborima dati kandidata za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsedništva BiH, u ime cijele vladajuće koalicije sa DNS-om i socijalistima, lider DNS-a Marko Pavić kategoričan:

Njegova stranka ne odustaje od svoje namjere da na izborima da svog kandidata: ili za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"DNS iznosi svoje planove. Mi u DNS-u imamo svoje planove i ciljeve, a naš cilj je jedno od ta dva mjesta“, kaže Pavić.

Govoreći o odnosima DNS i SNSD-a, Pavić kaže da su trenutno dobri.

„Mi smo dvije stranke. Mi nismo istomišljenici, ali smo pouzdan koalicioni partner“, kaže lider DNS-a.

Jedno od pitanja o kojima ne razmišljaju jeste i održavanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu. Za razliku od stava predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će taj referendum biti suspendovan, Marko Pavić kaže da bi referendum trebalo održati.

„Mi u DNS-u nismo za donošenje rezolucija koje se kasnije povlače. Mi bismo istrajali na rezoluciji jer je to deklaracija o referendumu. Radije bih da se ta odluka Skupštine provede, nego da se povlači“, jasan je Pavić.

Ipak, referendum ima savjetodavni karakter – da građani kažu šta misle, a nadležni organi Srpske onda donose odluku, zaključuje Pavić.

(BN televizija)