fbpx

Deblokiran saobraćaj u Sarajevu i Zenici

2deblokada

Jutros oko šest sati specijalci Federalne uprave policije deblokirali su saobraćaj na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva, te magistralni put M17 kod Zenice.

Tako je okončana blokada puta, koju su organizovali bivši borci i koja je traja od juče od 12 sati. Na ostalim mjestima blokade policija nije intervenisala.

Policija, prema prvim podacima nije upotrijebila silu, već je bivšim borcima rečeno, nakon što su pred njih došle brojne policijske snage, da su svi putni pravci u Federaciji BiH već deblokirani, a samo je još ta jedna, njihova blokada ostala. Nakon toga su se nezadovoljni bivši borci povukli sa saobraćajnica.

Informaciju o deblokadi Vogošćanske petlje za BHRT je potvrdio komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović.

Borci su prilikom povlačenja sa mjesta gdje su blokirali saobraćaj u Zenici govorili da će provjeriti da li je istina to što im je govorila policija, da su se svi drugi borci povukli, te ako se pokaže da nije, vratiće se i ponovo blokirati saobraćaj, ili će se zaputiti prema Sarajevu.

Mogućnost intervencije policije najavio je kasno sinoć premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić na vanrednoj konferenciji za medije.

(BHRT)