fbpx

Davor: ”Niko neće otimati kamione”

765 430 c764e23a083017b002168077ec835b63

Jednog dana kada dođe istina i pravda svi ćete čuti gdje mi živimo. Živimo u državi, koja apsolutno ne brine o ljudima i građanima RS. Brine kad treba da izađemo na izbore i kad treba da platimo račune.

Davor Dragičević poručio je večeras da MUP i tužilastvo objelodane ko je ubio njegovo dijete sa skupa na trgu Krajine.

– Jednog dana kada dođe istina i pravda svi ćete čuti gdje mi živimo. Živimo u državi, koja apsolutno ne brine o ljudima i građanima RS. Brine kad treba da izađemo na izbore i kad treba da platimo račune. Postoji 8,6 milijardi razloga zašto je moj sin ubijen. Jedan od motiva je taj što je nosio transparent za Đurovića i Arbutinu, a sad drugi nose njegov transparent.

Sve potpisnice Dejtona, rekli ste da imamo pravo na život, e sad nam recite gdje živimo i da su ubistva naše djece legalizovana. Recite ko ste vi, a ko smo mi i kako se zove zemlja u kojoj živimo. Meni takva država ne treba, ni grob mom sinu, i kuća u kojoj živim. Niko šleper sa izbornim materijalom neće da otme, naša borba se zasniva na istini i pravdi. A protesti pred izbore biće mirni i dostojanstveni – poručio je Davor sa Trga Krajine.

Davor je rekao da će 186. dan biti pokazatelj, ali mirno i dostojanstveno.

– Svi na vlasti morate shvatiti da ste tu radi nas, a ne mi radi vas. Šta hoće Davor, ubili mu jedno dijete, ima drugo dijete nek se veseli i slavi reče Dodik – rekao je on. Ova rečenica izazvala je negodovanje prisutnih.

– Još jedna negativna izjava o mom djetetu izaći ću i ja u javnost i reći ko ste i ko su vaša djeca. Vi dobro znate ko ste vi i vaša djeca – rekao je Davor.

I večeras je mali dječak pročitao Davidovu molitvu, što je izazvalo oduševljenje prisutnih. Danijela Rastešić je rekla da mora prokomentarisati priče iz grupe “Pravda za Davida”.

– Svi znamo kako je iskreno nastala ova grupa kako bi pomogli i pruzili podršku Suzani i Davoru. Torturu koju prolazimo od prvog dana je kao da smo pokisni kunići, sve su pokušavali protiv nas. Nas je sve probudila ljubav prema djeci. Svjesni smo šta se sve dešavlo, ali smo ćutili. Davor je mogao davno otići, ali je ostao. Šta je dočekao od zemlje. Kada je on ratovao gdje je bio taj što ga sada pljuje – poručila je ona.

Ističe da skoro pet mjeseci traže samo jednu stvar, a to je da institucije otkriju ko je ubio dijete u ovom gradu.

– Shvatili smo još negdje na početku da su ubice jako bitne ljudima koji nam sjede u tim istim institucijama i da ih kriju i štite, samim tim, kako Davor kaže, postali su saučesnici u zločinu. Umjesto da riješite slučaj ubistva djeteta, vi skačete u oči narodu koji samo to traže. Trga ne bi bilo odavno, da se to riješilo. Trg ne držimo mi nego vi, vi držite nas na tom trgu. Svi mi želimo da se vratimo svojim životima, porodicama, poslu, planovima za život koji su stali u martu ove godine. Pokušali ste da nas predstavite kao posredenike opozicije, stranih sila, plaćenike Soroša, teroriste koji hoće da sruše i unište Republiku Srpsku. Vi nas neprestano uvlačite u politiku, ispolitizovali ste monstruozno ubistvo jednog djeteta, samo da bi ste prikrili zločince i sačuvali svoj interes – poručila je ona.

Na kraju večerašnjeg okupljanja na Trgu Krajine, Davor je upitao ko je bacio bombu na kuću Darka Ilića.

Izvor: SrpskaInfo