fbpx

Davor Dragičević: Ostajemo dok se ne uhapse Davidove ubice!

IMG 2561

Okupljeni građani pozivali su policiju da im se pridruži i pitali da li su narodna policija. Solidarnost nije izostala, tu su dekice, voda, termosice sa čajem i kafom, vruće kifle... Pjeva se Davidova pjesma...

Autor: impulsportal.net

"Ostajemo ovdje, ali nećemo čekati 180 dana, sutra sam ovdje, maksimalno prekosutra i onda idemo hvatati ubice i zločince rukama", kaže mi Davor Dragičević.

Nakon redovnog okupljanja na Trgu, grupa Pravda za Davida došla je pred Policijsku upravu Banjaluka, povod je incident koji se desio na Trgu. Navodno penzionisani policajac, otvoreno je vrijeđao Davora i prijetio mu ubistvom. Uhapšen je.

Ispred zgrade PU Banjaluka, gdje se okupio veliki broj građana ori se "Prvada za Davida", "Ko je ubio Davida", "Ćaća nikada neće biti sam". 

IMG 2553

Poslanik Adam Šukalo rekao je da je tu da podrži Davora Dragičevića i da ostaje sa njim do kraja. On je istakao da je Osnovni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu protiv dvojice kriminalističkih tehničara Policijske uprave Banjaluka za uništavanje dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića, a ne za saučesništvo u ubistvu.

IMG 2557

"Ovakva kvalifikacija djela ne predviđa ni pritvor", rekao je Šukalo, i dodao da je time vlast jasno pokazala da nema namjeru da ovaj slučaj riješi.

Davor Dragičević je rekao da su prisutni pripadnici MUP-a časni i pošteni i zatražio da im se ne upućuju pogrdne riječi.

Okupljeni građani pozivali su policiju da im se pridruži i pitali da li su narodna policija. Solidarnost građana nije izostala, tu su dekice, voda, termosice sa čajem i kafom, vruće kifle... Pjeva se Davidova pjesma...

Par koraka od mjesta gdje jedan otac uz podršku grupe građana traži istinu i pravdu za svoje ubijeno dijete, tišina. Prošla je ponoć i Banjaluka spava dubokim snom. Čini mi se da ovaj grad uvijek spava baš onda kada bi trebao da ima širom otvorene oči... i srce... Išla sam polako pustom ulicom i mislila na Suzanu, Davidovu mamu... na svoje dijete... 

Okupljanje protiče bez incidenata, kako je to Davor Dragičević ztražio.

M.T.