fbpx

Da li je eksplozija bombe kod Ilićeve vile u Kočićevu "zades", bez elemenata krivičnog djela?

ilic

Kako su nam javili naši izvori s terena, pripadnici policije od jutros u Kočićevu kod Gradiške, blokiraju sve prilaze kući Darka Ilića načelnika Uprave za organzovani kriminal MUP-a  RS.

Autro: impulsportal.net

Ako je vjerovati agenciji SRNA,  u blizini Ilićeve kuće, noćas je aktivirana eksplozivna naprava i uviđaj je u toku.

Interesantno je da se navodni napad na Ilića dogodio baš na dan kada Anketni odbor Narodne skupštine RS objavljuje Zaključke oko slučaja smrti Davida Dragičevića. U tim Zaključcima se vrh MUP-a, uključujući i Ilića, poziva na odgovornost i traži se njegovo razrješenje.

Darko Ilić je jedan od najprozivanijih visokih funkcionera MUP-a RS u slučaju smrti Davida Dragičevića. Davor Dragičević, otac stradalog mladića i aktivisti grupe "Pravda za Davida",  Ilića su, između ostalih, nazvali saučesnikom u ubistvu ili prikrivanju istine o Davidovom ubistvu.

Pres konferencija održana 26. marta na kojoj je Ilić zajedno sa patologom Željkom Karanom, smrt Davida Dragičevića okarakterisao zadesnom, tvrdeći da nema elemenata krivičnog djela izazvala je burne reakcije javnosti. Ilić je tada mrtvog Davida optužio i da je počinio krivično djelo krađe, što poslije niko nije dokazao.

Darko Ilić se inače smatra kontroverznim licem povezanim sa sumnjivim poslovima i licima i opštepoznato je da se bavi unosnim biznisom.

Prema svjedočenju njegovih komšija u Kočićevu, Ilićeva kuća, ili tačnije vila, predstavlja misteriozno mjesto na kojem se, sakriveno od neželjinih pogleda, okuplja "elitno društvo".

Nedavno su se pojavile informacije da postoji plan da Ilić bude "žrtvovan" u slučaju David Dragičević, odnosno da on bude uhapšen  i okrivljen za ovaj slučaj, u zamjenu da se obustave svakodnevna okupljanja građana koji traže istinu o ovom slučaju, kao i da slučaj na taj način bude okončan, a svi ostali amnestirani odgovornosti.

U vrhu MUP-a RS su u Davidovom slučaju pokazali da vladaju tehnikama režiranih pljački, pa nikoga ne bi iznenadilo da je i napad na Ilićavu kuću još jedan uradak policijske škole režije.  

Ili je neko zaista pokušao da se oslobodi "ortaka", "nezgodnog svjedoka", kako to već u mafijaškim krugovima zna da se desi. Najbolje je ipak, da Ilić opet izađe na press, i saopšti da je eksplozija bombe kod njegove kuće – "zades" i da nema elemenata krivičnog djela.

M.K.