fbpx

Da li će BH Telecom ugasiti signal N1 uoči početka izborne kampanje

n1 bh

"Kome i zašto smetaju sloboda i nezavisnost najgledanije news televizije, da li iza najave gašenja N1 stoji vrh SDA čiji kadrovi upravljaju BH Telecomom?" naveli su ovo iz N1 na svojoj medijskoj stranici.

Prema pisanju N1 ugovor između kompanije United Media, kao vlasnika N1 televizije, i javnog preduzeća BH Telecom ističe 31. avgusta, a prema njihovim saznanjima pregovori o produženju ugovora bezuspješno se privode kraju.

Mišljenja su da odluka BH Telecoma o isključenju signala N1 nije poslovna, nego politička, obzirom na veliku gledanost koju ovaj kanal ima.

"Najava uprave BH Telecoma da će ugasiti N1 dolazi u vrijeme pred početak kampanje za Opšte izbore u BiH, što otvara brojne sumnje, posebno pitanja kome i zašto smetaju sloboda i nezavisnost N1 televizije. Posebnu težinu ima činjenica da su rukovodeći ljudi BH Telecoma visokopozicionirani kadrovi vladajuće stranke SDA, a aktuelni generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman ujedno je i predsjednik kantonalnog odbora SDA Sarajevo, blizak je saradnik stranačkog lidera Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije" navode iz N1.

Foto: N1