fbpx

Ćeranić traži da se "očisti" Trg Krajine

1dtrg

Stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić ocijenio je da su Davor Dragičević, otac nastradalog Davida, i njegove pristalice "uzurpirali Trg Krajine u Banjaluci i od njega napravili groblje, te da je vrijeme da nadležne institucije reaguju".

"Trg Krajine pripada svima, najviše mladima. Vrijeme je da organi Gradske uprave, posebno Odjeljenje komunalne policije, učine ono što im zakon nalaže. Da se Ministarstvo porodice, omladine i sporta oglasi povodom velike zloupotrebe djece. Ombudsman za djecu Republike Srpske je to davno trebalo da uradi. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske treba da sprovodi Zakon o javnom okupljanju. Povodom krivičnih djela na potezu je Okružno tužilaštvo", ocijenio je Ćeranić. 

On je u autorskom tekstu za portal "Sve o Srpskoj" naveo da je "Davor Dragičević iole iskren, dao bi nadležnim organima bar malo oduška kako bi istragu o tragičnoj smrti njegovog sina priveli kraju". 

"Ali ne, upravo oni koji su po zakonu jedini nadležni da privedu pravdi počinioce krivičnih djela, za Davora Dragičevića su najveći krivci, 'ubice i saučesnici u ubistvu', kako on vrh policije i banjalučkog tužilaštva učestalo naziva. Ovog puta je otišao korak dalje, pa se predsjedniku Republike i predsjednici Vlade Srpske obratio zastrašujućom prijetnjom za njihovu djecu", podsjetio je Ćeranić. 

On je upitao zašto Dragičević veliku bol koju osjeća želi da nanese onima koji, ako mu nisu pomogli, odmogli nisu sigurno. 

"Predsjednik Republike je pokazao izuzetno visok stepen empatije prema Dragičeviću, te mu je omogućena druga obdukcija pokojnika, jer rezultatima prve nije bio zadovoljan, promijenjen je i tim MUP-a koji je vodio istragu i dozvoljeno da on, Davor, bude dio novog tima, što je bio presedan. Bez pristanka predsjednika /Milorada/ Dodika - ne bi bilo ni posebne, tematske sjednice Narodne skupštine na okolnosti smrti Davorovog sina Davida, niti bi bio formiran Anketni odbor sastavljen mahom od opozicionih poslanika", naglasio je, između ostalog, Ćeranić u autorskom tekstu, koji je prenijela Srna.

(BN)