fbpx

Bivši saborci zaratili zbog "simbioze" s Dodikom: Ko je saradnik, a ko protivnik aktuelne vlasti

Bivši saborci zaratili zbog "simbioze" s Dodikom: Ko je saradnik, a ko protivnik aktuelne vlasti

Foto: Ringier

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković optužio je svoje dojučerašnje najvjernije saborce iz opozicije, Jelenu Trivić i Nebojšu Vukanovića, da “suštinski” podržavaju SNSD.


Gostujući u programu televizije N1, Stanivuković je, govoreći o eventualnom pokretanju njegovog opoziva s funkcije gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj, između ostalog, postavio pitanje ko se nalazi u famoznoj “simbiozi” s Miloradom Dodikom i SNSD on ili lideri Narodnog fronta i Liste “Za pravdu i red”.

Dokazi
– Moji saborci prijatelji, kojima sam bio na usluzi, danas u suštini pomažu SNSD ovdje u Banjaluci ili na nivou Republike Srpske. Očigledno, ako kažete da smo usamljeni i da danas postoje veće šanse zato što ljudi, ili Jelena ili Vukan i njihove stranke, podržavaju ono što radi SNSD. Da li je to neka vrsta, kako oni vole reći, simbioze – pitao je Stanivuković.

Na Stanivukovićevo pitanje, očekivano, stigli su žestoki odgovori Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića. Oni za Srpskainfo kažu da postoji “milion dokaza” o saradnji Draška Stanivukovića s aktuelnom vlašću u Republici Srpskoj, dok, s druge strane, tvrde da ne postoji nijedan o bilo kakvim kontaktima Narodnog fronta i Liste “Za pravdu i red” s SNSD i njegovim šefom.
– To je po onoj staroj narodnoj: “Nije majka Muju klela što se kockao, već što se vadio”. Toliko je dokaza o Stanivukovićevoj, kako on to sam naziva, simbiozi sa SNSD, prije svega s glavom režima Miloradom Dodikom. On je pogazio sva obećanja na kojima je dobio mandat – od transparentne gradske uprave, pa do borbe protiv kriminala i korupcije – kaže Jelena Trivić.

Zaboravljena obećanja
Između ostalog, ona podsjeća na Stanivukovićevo obećanje o postavljanju “stabla korupcije” na kojem će se naći sve režimske firme koje su oslonjene na porodicu Dodik.
– Bato i seka su takođe nestali. Sve je to nestalo. Mi u Narodnom frontu apsolutno ne podržavamo Stanivukovića, jer je iznevjerio obećanja za koja smo se zajedno borili, niti podržavamo ono što radi Vlado Đajić, jer on je kadar SNSD, a sa tom partijom nemamo ništa. Ako bi, hipotetički, došlo do opoziva, Stanivuković bi pao glasovima upravo onih koji su mu iznijeli pobjedu 2020. godine, jer su takvi glasači, uključujući mene, najviše razočarani politikom koju sada vodi, a koja se može opisati u tri reči – pakt sa režimom – kaže Trivićeva.

Lider Liste “Za pravdu i red”, Nebojša Vukanović, za Srpskainfo kaže da na Draška Stanivukovića više “ne vrijedi trošiti riječi”.

– Sama činjenica da ga od opoziva brane i spasavaju Milorad Dodik i Nenad Stevandić skinula je sve maske i uvjerila o čemu se tu radi čak i one koji nisu vjerovali da je sve baš tako. Stanivuković je, prije svega, iznevjerio Banjalučane i opoziv je jedini spas. Čovjek je postao servis krupnog kapitala i familije Dodik, koja ga štiti i brani. Nema čuvenog stabla, nema inventure, nema procesuiranja kriminala. S druge strane, ima dozvola za Prointer i nagodbi sa tajkunima. Stanivuković je prešao crvenu liniju i opoziv je jedino rješenje. Ako do opoziva dođe, Lista “Za pravdu i red” će to snažno podržati jer je Stanivuković iznevjerio očekivanja naroda i pogazio sve što je obećavao – poručuje Vukanović.
Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić pozvala je aktuelnog gradonačelnika Banjaluke da javno iznese makar jednu konstrukciju, dokaz ili bilo šta drugo o njenoj navodnoj saradnji s SNSD.

– Pošto toga nema, on (Draško Stanivuković) jedino može da manipuliše i laže. S druge strane, o njegovoj saradnji s režimom ima milion dokaza: od regulacionih planova, “rupa”, saradnje s tajkunima koji ne izlaze iz Gradske uprave, teniskih terena, zapošljavanja… Sve je to suprotno onome šta je obećavao kada je pobijedio – tvrdi Trivićeva.

Srpska info