fbpx

Bivši direktor "Zavoda distrofičara" prijavljen tužilaštvu

Bivši direktor "Zavoda distrofičara" prijavljen tužilaštvu

Foto: Nezavisne

Bivši direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida u Banjaluci - "Zavod distrofičara" Željko Ubiparip prijavljen je Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je zloupotrebama oštetio radnike za 135.990 KM.

Kako saznaje "Glas Srpske" terete ga da radnicima nije isplatio plate i doprinose te je pronevjerio novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, terete ga da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja i povreda osnovnih prava radnika.

"Lice Ž. U. sumnjiči se da je krivična djela počinilo od 19. februara 2015. do 18. maja 2022. godine kao odgovorno lice akcionarskog društva u Banjaluci, neizvršenjem svoje službene dužnosti lice Ž.U. je radnike uskratilo za doprinose i primanja, te nenamjenski potrošilo novac koji su oni uplaćivali u Fond solidarnosti Republike Srpske. Na taj način je pričinilo štetu radnicima od oko 135.990 KM", stoji u saopštenju policije.

Ubiparip je dao ostavku na mjesto direktora Zavoda distrofičara nakon protesta nezadovoljnih radnika u aprilu 2022. godine.

Nezavisne