fbpx

Bespravno izgrađene naplatne kućice odnijele tri života

4kucice naplata

Bespravno izgrađene naplatne kućice kod tržnog centra “Robot”, odnijele su još jedan život. Nekoliko sati prije Nove godine,  Banjalučanin je  “golfom” slovenačkih tablica udario u naplatnu kućicu na magistralnom putu Banjaluka – Klašnice.

Istraga je u toku. Iz “Puteva” poručuju da im je žao zbog još jednog izgubljenog života i da rade sve što mogu na uklanjanju kućica. Direktor “Puteva” Nenad Nešić objašnjava da je sada sve na Komisiji za žalbe.

“Nakon sprovođenja javne nabavke komisija je preporučila da se ugovor dodjeli ‘MG Mindu’. Mi smo to uradili i ostavili rok za žalbu. U predviđenom roku žalili su se ‘Kozara putevi’ i ‘Prijedor putevi’ na odluku o dodjeli ugovora ‘MG Mindu’. Nakon toga javno preduzeće odbija žalbu kao neosnovanu i prosljeđuje je drugostepenom organu, Kancelariji za razamtranje žalbi u Sarajevu”, kaže  Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS”.

U “Putevima RS” očekuju da će odgovor iz Kancelarije za žalbe stići do kraja januara. Ako komisija odbije žalbe, putarsko preduzeće potpisaće ugovor sa “MG Mindom” koje je kućice spremno da ukloni za 1,3 miliona maraka.

Ukoliko žalbe budu prihvaćene, “Putevi RS” će postupati po odluci komisije.

Poreske obveznike montaža i demontaža naplatnih kućica koštaće  više od 3,5 miliona maraka. Sve to za kućice koje, su 2013. godine, bespravno montirane, nikada nisu služile svrsi i još su odnijele tri života.

(ATV)