fbpx

Banjaluka: Pola plate za boravak djece u privatnim vrtićima?!

Banjaluka: Pola plate za boravak djece u privatnim vrtićima?!

Foto: BN

Od 1. jula roditelji čija djeca ide u jedan banjalučaki privatni vrtić mjesečno će da plaćaju čak 450 maraka, odnosno 100 KM više nego sada. Od decembra prošle godine do danas ovo je drugo poskupljenje u iznosu po 100 KM. Roditelji šokirani. neki razmišljaju - šta raditi?!

Kako kažu roditelji, ovo je drugo poskupljenje od decembra do danas po 100 KM u pojedinim privatnim vrtićima.

Tvrde da su šokirani ovom odlukom i da razmišljaju da djesu ispišu iz vrtića.

Podsjetimo da su roditelji djece koja su smještena u privatne vrtiće zahtijevali od gradskih vlasti da obezbijede subvencije i za njih kako bi bili izjednačeni sa roditeljima čija djeca su smještena u državne vrtiće, gdje je cijena znatno manja.

"Od decembra do danas privatni vrtić je poskupio za 200 KM", kazao nam je jedan od roditelja, čije dijete je boravi u jednom od privatnih vrtića u gradu.

Boravak djece u privatnom vrtiću košta 450 KM za jedno dijete. Za dvoje djece iz iste porodice vrtić će mjesečno da košta 800 KM.

Najnovije povećanje cijena borvka djece u privatnim vrtićima se pravda, između ostalog, i nedostatkom kvalifikovane radne snage, jer vaspitačice sa diplomama odlaze za boljim životom izvan Republike Srpske.

Ovo je još jedan dokaz koliko je vlasti i na republičkom i lokalnom nivou briga o svom stanovništvu.

BN