fbpx

Banjaluka obilježava Dan grada

spomenik šehitluci

 Foto:Arhiva

Banjaluka danas obilježava Dan grada i 78 godina od oslobođenja od fašizma u Drugom svjetskom ratu.

Tim povodom danas će oko 19.00 časova gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa gostima iz regiona simbolično isjeći tortu dugu više od 20 metara kod fontane u Parku Mladen Stojanović.

Iz Gradske uprave najavljeno će biti upriličen i zanimljiv zabavni program za koji će se pobrinuti banjalučki izvođači Andrej Pucarević, Maja Tatić, Vanja Mišić, Sanja Zelić Čolić, Maja Manojlović i Marija Šestić.

Najviši zvaničnici Republike Srpske uputili su čestitke povodom Dana grada.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Banjaluka zaslužno postala prepoznatljiv i moderan grad u Republici Srpskoj i regionu i izrazio uvjerenje da će i u budućnosti nastaviti putem razvoja i velikog napretka, uz ogromnu podršku republičkih institucija koje su uvijek davale svoj maksimum u ostvarenju mnogih važnih projekata.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković naveo je da će Vlada nastaviti da podržava unapređenje kvaliteta života u Banjaluci, dajući doprinos razvoju najvećeg grada u Republici Srpskoj i podizanju kvaliteta života njegovih stanovnika.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da Banjaluka, kao administrativni, politički, privredni, kulturni i sportski centar i grad velikih mogućnosti, predstavlja motor i središte razvoja Republike Srpske.

Program obilježavanja Dana grada biće nastavljen u četvrtak, 27. aprila polaganjem vijenaca na četiri gradske lokacije, svečanom akademijom u Sportskoj dvorani "Borik" i koncertom Borisa Režaka i grupe "One tri" na šetalištu kod Gradske uprave.

Banjaluka slavi Dan grada u znak sjećanja na 22. april 1945. godine kada je grad oslobođen od okupatora u Drugom svjetskom ratu.

BHRT/Srna