fbpx

Banjaluka: 45 hiljada KM za pomoć u sanaciji objekata oštećenih u nevremenu!

gradska

Gradski štab za vanredne situacije na sjednici, kojom je predsjedavao gradonačelnik Igor Radojičić, usvojio je Izvještaj komisije za utvrđivanje stepena oštećenja na stambenim i pomoćnim objektima prouzrokovanim olujnim vjetrom i Prijedlog odluke o saniranju štete nastale usljed olujnog nevremena.

Prema ovoj Odluci, Gradska uprava izdvojiće oko 45 hiljada maraka novčane pomoći za 26 fizičkih i pravnih lica čiji su objekti pretrpjeli veću štetu u olujnom nevremenu koje je zadesilo Banju Luku 11. i 12. decembra.

“Komisija je utvrdila da su na 18 individualnih stambenih i pomoćnih objekata pričinjena veća oštećenja na krovnom pokrivaču, kao i da ti objekti nisu sanirani, te će Gradska uprava učestvovati u sufinansiranju troškova njihove obnove”, rekao je šef Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Odlukom je takođe predviđeno i sufinansiranje troškova sanacije krovova kod tri zajednice etažnih vlasnika, i to u Carice Milice br 50, Cara Lazara 22 i 24 i Simeuna Đaka 15,17 i 19.

Sufinanasiraće se i troškovi za tri osnovne škole „Jovan Cvijić“, „Petar Kočić“ i „Milan Rakić“, te dvije javne ustanove – Dom zdravlja i Specijalna biblioteka za slijepa i slabovidna lica RS.

Kako kažu u Odsjeku, za troškove sufinansiranja individualnih stambenih i pomoćnih objekata obezbjeđeno je od 500 do 1.500 KM po objektu. Za tri zajednice etažnih vlasnika predviđeno je po 2.500, koliko je namijenjeno i za Biblioteku za slijepa i slabovidna lica, dok je za tri ambulante Doma zdravlja obezbjeđeno šest hiljada KM.

Štab je nadležnim komunalnim službama naložio da nastavi sa uklanjanjem porušenih stabala.

ATV