fbpx

Banjalučke gimnazijalce uče da je Pravda za Davida obojena revolucija!

765 430 0796dac17465bba12c54de27c39086a6

Više roditelja banjalučke gimnazije saopštilo nam je da je na času sociologije profesorica djeci saopštila da su skupovi “Pravda za Davida” “obojena revolucija”, ne upuštajući se u dalje komentarisanje toga.

Nije poznato čime se profesorica rukovodila kada je skupove “Pravda za Davida”, koji se više od dva mjeseca održavaju na banjalučkom Trgu Krajine, nazvala obojenom revolucijom kada na njima građani traže istinu i pravdu u vezi tragične smrti dvadesetjednogodišnjeg studenta Davida Dragičevića.

Međutim, to je šokiralo roditelje, čija djeca su tražila objašnjenje šta je “obojena revolucija” i pitali jesu li to skupovi “Pravda za Davida”, kako je rekla profesorica.

Roditelji, koji su nas kontaktirali, zgražavaju se postupkom profesorice, koja u skupovima grupe “Pravda za Davida” vidi “obojenu revoluciju” a ne čuje vapaje roditelja da saznaju istinu kako je njihov sin David Dragičević smrtno stradao i zašto je istraga o tome zapala u ćorsokak.

Ovo samo potvrđuje da se ne biraju sredstva kako bi se “oprala” vlast, čiji istražni organi su zatajili i nisu na vrijeme uradili ono što je trebalo kako bi bila rasvijetljena smrt banjalučkog mladića pa porodica i prijatelji svakodnevno traže odgovore na pitanje: – Šta je dovelo do smrti Davida Dragičevića?

Bez obzira što vlast i njihove pristalice na sve načine pokušavaju da omalovaže te skupove i skrenu pažnju s njih, činjenica je da je smrt Davida Dragičevića digla na noge Banjaluku i cijelu Republiku Srpsku i zahtjevi za istinom su sve jači na banjalučkom Trgu Krajine ili Davidovom trgu kako ga prozvaše učesnici ovih protesta.

“Slučajem Davida” bave se policija, tužilštvo i Anketni odbor NSRS i do sada još uvijek nisu poznate okolnosti kako je on stradao.

(BN)