fbpx

Banjalučani traže istinu za Davida

2david

Banjalučani su masovno izašli na ulicu da traže pravdu za Davida Dragičevića, jer gotovo niko ne vjeruje u policijsku verziju po kojoj je sam upao u rijeku i utopio se. 

18:00 Nakon što je tijelo 21-godišnjeg studenta Davida Dragičevića u subotu pronađeno na ušću Crkvene u Vrbas, a policija poslije obdukcije ustvrdila da je mladić sam pao u rijeku i utopio se, uslijedile su burne reakcije Banjalučana koji ne vjeruju da je u pitanju nesrećan slučaj.

Prijatelji pokojnog Davida organizovali su se preko Fejsbuka i pozvali Banjalučane da im se pridruže na Trgu krajine, gdje upravo pale svijeće i traže od nadležnih organa da rade svoj posao i otkriju pravu istinu o njegovoj smrti.

18:10 Više hiljada ljudi ćutke stoje na Trgu Krajine i pale svijeće. Za sada se niko nije obratio okupljenima.

2david 1

18.15  Okupljenima se obratio Davor Dragičević, otac stradalog mladića.

- Zločin se dogodio, smiriti se neću, želim da se krivci pronađu. Izgubio sam dijete, neću da ga iko više izgubi, poručio je Davidov otac kroz plač.

2david 2

Davor Dragičević je rekao da mu život bez sina ne treba, ali da želi da se utvrdi istina.

- Ranjen sam za ovu državu, radim kao konobar sa tri centimetara kraćim nogom, da bih sahranio dijete, rekao je Dragičević.

18.20 Na Trgu Krajine primjetne su i pojačane snage policije. Pripadnici organa reda prate događaj koji za sada protiče bez incidenata.

(Istinito)