fbpx

Banja Luka: Više regulacionih planova od juče na javnom uvidu

regulacioni plan

Odjeljenje za prostorno uređenje obavještava javnost da će u periodu od 15. januara do 15. februara 2018. godine, na javnom biti sljedeći regulacioni planovi:

Nacrt izmjene dijela RP za prostor između puta Banja Luka – Gradiška i Ulice despota Stefana Lazarevića

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor uz magistralni put M16 Banja Luka – Gradiška, a odnosi se na k.č.br. 34/2, 34/4, 32/6 i 35/3, KO Budžak (n.p.), površine 0,60 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske –  Ulica Save Mrkalja br. 16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama Mjesne zajednice Lazarevo 2, svakim radnim danom, od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrt izmjene dijela RP „Jug 2“ 

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi u bloku između Bulevara vojvode Stepe Stepanovića i rijeke Vrbas, a odnosi se na dio k.č. 456/1 i 457/1, k.o. Banja Luka 5 (n.p.),   površine 0,64 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Routing“ Banja Luka – Ulica Prvog krajiškog korpusa br.16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama Mjesne zajednice „Starčevica“, svakim radnim danom u vremenu od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrt izmjene dijela RP privrednog kompleksa „Medeno polje“

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi u Ulici Vladislava Skarića, a odnosi se na zemljište označeno kao k.č. 1085/36 i 1085/17, k.o. Vrbanja 2 (n.p.), površine 0,26 ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Routing“ Banja Luka – Ulica Prvog krajiškog korpusa br.16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i prostorijama Mjesne zajednice Ada, svakim radnim danom, u vremenu od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrt RP „Centar – zapad 1“

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi između ulica Jovana Dučića, Ranka Šipke, Krajiških brigada i Ive Andrića, površine 11,52 ha  i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Urbis centar“ Banja Luka – Bulevar vojvode Stepe Stepanovića br.101a, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama Mjesne zajednice Centar 2, svakim radnim danom, u vremenu od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrt RP „Centar – aleja“

Nacrtom plana obuhvaćen je prostor koji se nalazi između ulica Mladena Stojanovića, Kralja Petra I Karađorđevića, Trive Amelice, Bulevara Srpske vojske i Aleje Svetog Save,  površine 71,71  ha i biće izložen na javni uvid u prostorijama preduzeća „Routing“ Banja Luka – Ulica Prvog krajiškog korpusa br.16, u prostorijama Gradske uprave Grada Banja Luka i u prostorijama mjesnih zajednica Centar 1, Borik 2 i Rosulje, svakim radnim danom, u vremenu od 08.00 do 16.00 časova.

Nacrti navedenih planova objavljeni su  i na ovoj internet stranici.

Za vrijeme javnog uvida, do 15. februara 2018. godine, svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na nacrte, upisom u svesku koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će nacrt biti izložen, ili ih dostaviti u formi dopisa Gradskoj upravi Grada Banja Luka – Odjeljenju za prostorno uređenje .