fbpx

Banja Luka: Poziv za pohađanje besplatnih obuka

besplatan kurs 1

Poziv zainteresovanim kandidatima za pohađanje besplatnih teoretskih i praktičnih obuka tj. osposobljavanje zbog zapošljavanja i samozapošljavanja.

U okviru implementacije projekata „Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimanja u sektorima koža/obuća i tekstil“ i „Jačanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ upućen je poziv zainteresovanim kandidatima za pohađanje besplatnih teoretskih i praktičnih obuka tj. osposobljavanje zbog zapošljavanja i samozapošljavanja. Uspješnim kandidatima koje odaberu preduzeća biće ponuđeno radno mjesto.

„S obzirom na to da u sektorima prerada tekstila i kože postoji veliki broj slobodnih radnih mjesta, partneri na ovim projektima, ustanove obrazovanja i firme su osmislili praktične programe obuke u skladu sa zahtjevima tržišta rada“, navedeno je u pozivu koji je objavila Gradska razvojna agencija Banja Luka, te istaknuto da će za sve odabrane kandidate obuke biti besplatne.

Sve prijave, kandidati mogu da pošalju na adrese elektrosnke pošte: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., ili da lično dostave u prostorije Gradske razvojne agencije u Ulici Josifa Pančića broj 8.

Informacije se mogu dobiti putem telefona na broj: 051/433-460.

Formular za prijavu možete preuzeti ovdje.