fbpx

Arijana Memić: Uhapsite Alisu Mutap!

2uhapsite

Sestra nastradalog Dženana Memića postavila je nekoliko pitanja Alisi Mutap istakavši da ona nema amneziju i da je to potvrđeno i sudskom presudom

Na današnjem skupu pod nazivom Pravda za Dženana Memića" sestra ubijenog Dženana - Arijana Memić javno je postavila nekoliko pitanja Alisi Mutap nazvavši je glavnom i odgovornom osobom za ubistvo njenog brata kojeg je kako je Arijana rekla, "odvela u smrt":

- Sjećaš li se poruke koju si dobila u kojoj je pisalo da će ti to biti najkraća veza i da će ti likvidirati momka?

- Sjećaš li se noći 8. 02. 2016. zašto si Zerinu Terzić poslala da ode kući, a da je Dženan ne odveze, kao što je to uvijek radio. Zašto si lagala da ste išli na Vidikovac? Zašto si lagala da ste na Ilidžu došli iza 10 sati, kada je to bilo mnogo ranije. Koga je to Dženan ugledao iza tvojih leđa Zašto te pogledao kao da si monstrum? To su tvoje riječi.

- Sjećaš li se Alisa dolaska u našu kuću tebe i tvojih roditelja za vrijeme Dženanovog boravka u bolnici? Sjećaš li se riječi tvoje mame Esme Mutap koja je tada izjavila: "Ne, njih nije udarilo auto. Alisa dobro zna kako je kada auto udari. Njih je neko napao.

- Sjećaš li se kada si dobila informaciju da je Dženan nešto rekao Murizu u bolnici? Pozvala si me i pitala šta je to Dženan mumljao. Da li te je bilo strah da je rekao šta se dogodilo, da je rekao ono što ti nisi željela da se sazna?

- Sjećaš li se saopštenja za javnost preko portala Klix koje je objavila tvoja porodica u martu 2016. u kojem oni izjavljuju: "Ubice koje su ubile Dženana, pokušale su ubiti i Alisu".

- Alisa nema amneziju, istakla je Arijana Memić pročitavši zaključak Suda kada je u pitanju amnezija Alise Mutap:

"Iako je sud prihvatio nalaze oba timska vještačenja, u pogledu vjerodostojnosti iskaza Alise Mutap, nismo našli elemente koji bi upućivali da njen iskaz nije vjerodostojan.Sud nije prihvatio navedeni iskaz iz razloga da je nesporna činjenica koju je sud utvrdio po nalazu vještaka Kučukalića da Alisa Mutap nema amneziju i da ako je imala kratkotrajnu fragmentiranu amneziju ada bi se kod takve amnezije sjećanje brzo vratilo. Ovu činjenicu je potvrdilo mišljenje istog vještaka koji je izjavio da Alisa Mutap nije imala takve povrede mozga koje bi izazvale amneziju", rekla je Arijana Memić, dodavši da Sud nije prihvatio iskaz Alise Mutap jer je Sud stekao ubjeđenje da ona zna šta se desilo ali ne želi da kaže.

- Alisa nije bila samo nijemi svjedok. Pronađena je krvava pretučena Otkud tvojim roditeljima to da si ti pretučena kad se ne sjećaš i imaš amneziju. Ko im je to rekao, ako ti nisi, upitala je između ostalog Arijana Memić.

(Oslobođenje)