fbpx

Anonimno ih oštro najavili: Studenti nisu došli na svoje proteste

vlcsnap 2017 12 24 20h02m39s212

“Hoćemo krov nad glavom na sva četiri paviljona, smjenu ministra i uprave Studentskog centra i reforme u svim institucijama” – tako su studenti banjalučkog Univerziteta najavljivali jučerašnje proteste, a onda se na njima nisu pojavili.

Umjesto masovne borbe za svoja prava, tačno u 14 sati, ispred studentskog paviljona svega nekoliko studentata željelo je da digne glas. Svoje kolege željela je da podrži i Nikolina Lučić koja ne živi u Domu, a danas je, kaže, vidjela da im ni ne treba pomoć.

“Svjedok sam jedne velike sramote upravo. Ja sam očekivala kad sam došla ovdje 10 do dva da će biti barem par stotina ljudi, obzirom da su najavljeni veliki protesti. Međutim ono što sam zatekla je stvarno jedna velika sramota, jer toliko ljudi je ostalo bez krova nad glavom, a ja koja uopšte ne živim u Domu sam imala potrebu da ih podržim”, rekla je Nikolina Lučić.

I ostalo je na tome da nemaju riječi. Podršku su na društvenim mrežama imali i od Restarta, a onda je i njihov aktivist Darko Kuzmanović otišao sa najavljenih protesta. Pred kamere nije želio.

Na proteste je trebalo da dođe bar 30 studenata, a pojavilo se svega desetak. I oni koji su došli na proteste, na kraju su odustali od borbe za svoja prava.

Osim za svoja prava, trebalo je da studenti glas dignu i za pojeftinjenje goriva. Žalili su se da im je, pored svih troškova, skupa i autobuska karta. Iako su čuli za proteste, pojedini studenti došli su na tribine, uglavnom zbog druženja uz piće i muziku. Protesti su organizovani anonimno, pa tako nije bilo moguće doći do organizatora.

ATV