fbpx

ANKETA MEĐU MLADIMA Ima li Banjaluka previše kafića?

3kafici

Anketa sprovedena među banjalučkom omladinom pokazala je da više od 70 odsto mladih misli da Banjaluka ima previše kafića.

S obzirom na to da su kafići uvijek puni, često se ne može naći slobodno mjesto, ovaj odgovor pomalo i čudi. Omladina koja većinu vremena provodi u kafićima smatra da ih ima previše i da bi bilo bolje da imamo više nekih drugih stvari, navodi se u Omladinskoj politici grada, u okviru koje je i rađena ova anketa.

– Mladi ljudi u velikom procentu smatraju da Banjaluka ima previše kafića. Poređeno sa ostalim odgovorima o potrebama mladih ljudi, potrebno je da Grad više pažnje posveti otvaranju određenih kulturnih institucija i nadogradi postojeće, jer za takvo nešto svakako postoji potreba među banjalučkom omladinom, kao i da reguliše otvaranje kafića i restorana na svakom mjestu – navode omladinici u Omladinskoj politici grada 2018 – 2022. godine.

Dodaju da  Banjaluka treba da ima svoje ugostiteljske objekte, ali to nikako ne smije da bude na štetu njene stare arhitekture ili na štetu institucija ili organizacija koje su potrebne mladim ljudima.

(Srpskainfo)