fbpx

Aerodrom u Banjaluci ima novog direktora: "Učiniću sve da dobijemo više letova"

4aebl

Aerodrom Banjaluka dobio je novog vršioca dužnosti direktora. Nadzorni odbor na tu funkciju imenovao je Duška Kovačevića, bivšeg amabasadora BiH u Poljskoj. 

Informaciju je za ATV, u kratkoj poruci,  potvrdio predsjednik odbora, Zoran Injac.

Duško Kovačević je pravnik koji je karijeru gradio, prvo u rodnom Bihaću, potom u  MUP-u RS. Bio je ambasador BiH u Rumuniji i Poljskoj, gdje mu je početkom oktobra istekao mandat.  O aerodromu Banjaluka znam iz pisanja medija, ali daću sve od sebe da pokrenem posao, kaže Kovačević za ATV.

“Ono što mogu reći je da ću ja sa svoje strane zaista učiniti sve da napravimo nešto kada su u pitanju Aerodromi RS. To je po meni, vrlo jednostvno, sve ono što običan građanin želi-više letova, te konekcije sa svijetom itd. To je moja polazna tačka. Da pokušamo nešto napraviti, nešto više od onoga što imamo sad”, rekao je Duško Kovačević, v.d. direktor Aerodroma Banjaluka.

Od pomoći će mu, kaže, biti  poznanstva, kontakti i veze iz svijeta diplomatije, ali, potrebno mu je vrijeme da sagleda stanje na aerodromu.  Njegov prethodnik Miroslav Janjić, na primopredaji koja se očekuje sutra, neće imati čime da se pohvali.

(ATV)