fbpx

Advokati zadovoljni načinom na koji sada ide istraga o ubistvu Davida

1advokati

Član advokatskog tima Ante Nobilo je rekao da su završili redovan sastanak u Tužilaštvu i da su zadovoljni su načinom na koji ide istraga o ubistvu Davida Dragičevića. Sastanak Međunarodnog advokatskog tima Davoda Dragičevića sa glavnim tužiocem Želimirom Lepirom trajao je više od tri i po sata.

Zadovoljni smo način kako sada ide istraga. Mislim da od zadnjeg našeg sastanka je ostvaren značajan napredak, međutim kao i zadniji put u interesu istrage ne možemo vam govoriti nikakve detalje nit činjenice." kazao je Nobilo.

Advokat Duško Tomić je rekao da imaju određen napredak, ali da ne mogu govoriti više.

Advokat iz Srbije Zora Dubočanin Nikodinović je rekla je da su na dobrom putu i da očekuju da će se rasvijetliti ubistvo, te da će slučaj dobiti sudski epilog.

Zora Dubočanin Nikodinović je dodala da su svi svjedoci uključeni i da pozivaju javnost ako imaju neke svjedoke da im se javi. 

"Važno je da imamo dokaze koji će dovesti do osuđujuće presude i da dođemo do istine". kazala je Dubočanin Nikodinović.

Ona je rekla da u ovom trenutku ne postoji opcija izuzeća tužioca Dalibora Vreće.

"Danas je i on pokazao da zaista želi da radi sa nama na rasvjetljavanju slučaja Davida Dragičevića. Ranije je bilo propusta prije nego što smo se mi uključili. bilo je i opstrukcije u jednom dijelu postupka. Međutim otkad smo se mi pojavili definitivno ja zaista ne mogu da kažem ništa loše. Dobili smo uvid u sve detaljno upoznavanje sa svim činjanicama, imamo mogućnost da dajemo sugestije, da razmjenjujemo mišeljenja. Bila bih nekorektna da kažem bilo šta loše u ovom trenutku" kazala je ona.

Advokat Ifet Feraget izjavio je kako je je čudno što na je početku bilo određenih propusta i nada se da će dobiti odgovore zašto je došlo do toga.

"Ako ste dobro pratili kolege mi smo sada poptuno zadovoljni sa saradnjom i nadam se da ćemo dobiti odgovore zašto je došlo do tih propusta u početku. Parcijalne istrage nisu najbolje kada je u pitanju istraga ubistva ali to je pitanje za tužilaštvo", rekao je Feraget.

Zora Dubočanin dodala je kako nije čudno što u ovom trenutku nemamo glavnog osumnjičenog.

Davor oči u oči sa Lepirom 

1advokati 1

Na kraju obraćanja veća grupa ljudi stigla je pred tužilaštvo uzvikujući Pravda za Davida, nakon čega su svi otišli sa Davorom Dragičevićem na Trg Krajine.

Tokom obraćanja medijima advokatskog tima, Davor Dragičević stao je ispred glavnog okružnog tužioca Želimira Lepira.

On mu se obraćao riječima: Davide, dušo moja, Davide oči moje... Lepit je nepomično stajao a oko njega je bila sudska policija, koja ga je na kraju ispratila do automobila.

Davor je nakon razgovara sa advokatima kazao okupljenim građanima na Trgu Krajine da će uzeti stvar u svoje ruke. Kaže da ne želi više da čeka, jer su do sada mogli sve da uhapse zbog dokaza koji imaju. 

Ima i podršku naroda, koji svaki dan stoji rame uz rame sa Davorom Dragičevićem i grupom Pravda za Davida i to već 201 dan zaredom.

"Advokatski tim nek radi svoje. Ako mi sledeci sastanak ne daju dva snimka koja dokazuju ubice, ja uzimam stvar u svoje ruke. Ko hoće sa mnom, idemo do kraja.", rekao je Davor Dragičević 

(BN TV/Buka)