fbpx

Štrajk glumaca zaustavio je produkciju ovih filmova i serija

67080bfc c339 4154 b813 838102f3b07a

 Screenshot: Youtube/Warner Bros./20th Century Fox

Američki sindikat SAG-AFTRA, koji obuhvaća oko 160.000 filmskih, televizijskih i glasovnih glumaca i sličnih zanimanja stupio je u štrajk, 43 godine nakon posljednjeg štrajka glumačkog saveza. Ovo je također drugi put u istoriji da istovremeno štrajkaju i savez glumaca i savez scenarista (WAG).

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog remakea Blade i Netflixove serije Stranger Things, već su obustavljene zbog štrajka scenarista, a štrajk glumaca samo je dodatno paralizirao Hollywood. BBC je objavio popis filmova i serija koji će morati obustaviti produkciju, piše Index.hr.

Popis filmova

Neki od najvećih blockbustera koji su trenutno u produkciji uključuju filmove Ghostbusters 4, Mufasa: The Lion King, Avatar 3 i 4 te Paddington 3. Svi ovi filmovi već imaju završene scenarije, ali zbog štrajka neće moći krenuti sa snimanjem.

Daily Mail je naveo visokobudžetne filmove koji su trenutno u fazi snimanja, kao što su mjuzikl Wicked, u kojem glumi Ariana Grande, nastavak Beetlejuicea, redatelja Tima Burtona, Deadpool 3, u kojem se pojavljuju Ryan Reynolds i Hugh Jackman, te Gladijator 2. Iako se neki od filmova, primjerice Gladijator 2, snimaju izvan SAD-a, snimanja će morati biti obustavljena jer su svi američki glumci članovi SAG-AFTRA-e.

Popis serija

Serije koje su treble započeti sa snimanjem, ali neće moći zbog štrajka, su Night Court, Chicago Med, Fire and P.D., NCIS, Young Sheldon, Family Guy i The Simpsons. Serije koje će morati zaustaviti već započetu produkciju uključuju 12. sezonu antologijske serije American Horror Story te drugi dio popularne Disneyjeve serije Andor.

Ove serije pridružile su se serijama Severance, Daredevil: Born Again i Stranger Things, koje nisu mogle započeti produkciju zbog štrajka scenarista, koji je započeo u maju ove godine.

Mnogi fanovi su mislili da će i HBO-ova serija House of the Dragon biti odgođena, ali većina glumaca je dio britanskog sindikata Equity, koji ne sudjeluje u štrajku, što znači da će se snimanje nastaviti. Isto tako, Amazonov Rings of Power uspio je izbjeći štrajk jer je snimanje završilo prije par sedmica.